Покана за участие в лятно училище за млади журналисти в Страсбург, Франция, 4 – 7 юни 2019 г.

Събитието ще разгледа темата за изкуствения интелект и журналистиката и отделни въпроси като алгоритми и етика.

място на провеждане Място: Страсбург, Франция

период на провеждане Период на провеждане: 4 – 7 юни 2019 г.

Организатор: Европейски научно-медиен център (ESMH) към Европейския парламент

Лятното училище „Изкуствен интелект и журналистика“ (AI and journalism) на Европейския научно-медиен център (ESMH) към Европейския парламент ще се проведе между 4 и 7 юни в Страсбург. Събитието ще разгледа темата за изкуствения интелект и журналистиката и отделни въпроси като алгоритми и етика.

Програмата включва практически обучения за използването на нови технологии за цифрова комуникация, както и дискусии на казуси за потенциалното въздействие на изкуствения интелект върху журналистиката и масовите комуникации.

Европейската организация на младежката преса (European Youth Press) отправя покана за участие към кандидати на възраст между 18 и 32/35 години, които могат да бъдат сред 80-те млади журналисти в училището (30 студенти по журналистика и 50 работещи журналисти), намиращо се в Европейския парламент в Страсбург.

Изисквания към кандидатите:

Поканата е отворена за млади журналисти на възраст между 18 и 32/35 години, които са граждани на държава-членка на ЕС. Събитието ще се проведе на английски език, така че е необходимо работно ниво на владеене езика.

Покана за участие

Повече информация може да намерите тук.

Финансови условия
Пътните разходи на участниците ще бъдат възстановени от Европейския парламент след събитието при представяне на всички необходими документи.

За действащи журналисти (които ще трябва да предоставят прес-карта или писмо с инструкции от европейската медия) Европейският парламент ще заплати и допълнително 3 надбавки за дневни разходи (180 евро на ден), включващи настаняване, храна и местен транспорт.

За студенти (които ще трябва да предоставят копие от личната карта + документ от университета) Европейският парламент ще заплати до 3 надбавки (90 евро на ден) за настаняване, храна и местен транспорт.

 За да кандидатствате, попълнете апликационната форма

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 19 април 2019 г.

 За контакт:  Antonis Stylianou a.stylianou@youthpress.org

Източник: АЕЖ

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в летния лагер. За повече информация се обърнете към посочената организация.