Конкурс за социално ангажирано изкуство “Граждански будилник” 2019 г.

Ако си любител на изкуството със социално значими послания и се вълнуваш от темите на гражданското общество – предизвикай се и участвай в конкурса на събуждащите артисти “Граждански будилник”.

Място: онлайн конкурс

Период на провеждане: 23 април до 26 май 2019

Организатор: Български център за нестопанско право

Профил на участниците:

  • български творци, в това число студенти и ученици, без ограничения за възраст или опит.
  • утвърдени автори, както и творци, които са в началото на своята творческа кариера.
  • не е задължително участниците да имат професионален творчески опит или техни творби да са били излагани или публикувани.

Правила за участие:

  • Авторските фотографии, илюстрации и текстове трябва да изследват и/или да изобразяват отношение към гражданските права и свободи като фундаментален елемент на демократичните общности и по-специално по отношение на: правото на сдружаване, на мирни събития и на словото.
  • Всеки автор може да подаде до 5 творби за участие в конкурса.
  • В категория „ФОТОГРАФИЯ“ се приемат професионални фотографии и любителски снимки (дигитални или аналогови).
  • В категория „ИЛЮСТРАЦИЯ“ се приемат рисунки, живопис, илюстрации, графични изображения, колажи, типографски работи и комикси;
  • В категория „ТЕКСТ“ се приемат есета, текстове с поезия, проза, както и публицистични текстове. Творбите трябва да са с максимална дължина до 3,000 думи.

Повече информация за конкурса може да намерите тук.

Най-въздействащите творби ще бъдат удостоени със символични предметни награди и по една парична награда за първо място във всяка категория в размер на 250 лв. По-широката селекция произведения ще бъдат включени в специална изложба и публично представени през юли 2019 в Къщата на гражданските организации.

За да кандидатствате, изпратете на имейл contest@bcnl.org дигиталните копия на авторските фотографии, илюстрации и текстове във формат: jpeg, png, pdf или word. Ако са по-големи от 5 MB – чрез линк за сваляне на файловете от платформа за безплатно споделяне (например, WeTransfer.com; dox.bg; tranz.it; dropbox.com). Към авторските произведения кандидатите посочват категория, заглавие и кратко описание на творческата идея/замисъл (не по-дълго от 1 страница). Кандидатите посочват и две имена, имейл и телефон връзка.

 Краен срок за кандидатстване: 26 май 2019 г.

За контакт: contest@bcnl.org

Източник: Български център за нестопанско право

YOUTHub не носи отговорност за подбора на победители в конкурса. За повече информация се обърнете към посочения организатор.