Модел НАТО 2019, София, 28 май 2019 г.

Еднодневната симулация е подходяща за студенти по политически науки, право, международни отношения, журналистика (цивилни и военни специалности) др.

място на провеждане Място: Военна Академия “Г. С. Раковски”, София

период на провеждане Период на провеждане: 9:30 – 17:00 ч., 28 май 2019 г.

Организатори: Фондация „Информационен център на НАТО“ и Атлантически клуб в България, с подкрепата на Дирекция „Публична дипломация“ на НАТО.

Включи се в симулацията на Северноатлантическия съвет на НАТО и влез в ролята на делегат на държава-членка на НАТО. Научи как се взимат решенията в Северноатлантическия съвет на НАТО на 28 май от 9.30 ч. във Военна академия „Г.С. Раковски“, София.

Профил на участниците: Еднодневната симулация е подходяща за студенти по политически науки, право, международни отношения, журналистика (цивилни и военни специалности) др.

Общо 30 младежи ще влязат в ролята на постоянни представители на държавите-членки на НАТО

Какво е „Модел НАТО“?

Симулация НАТО е възстановка на работата на НАТО и на отделните органи в организацията. Участниците влизат в ролята на представител на правителството или организация като се опитват да намерят решение или да формулират предложения по даден проблем. Целта е участниците изцяло да се потопят в ролята на държавата или организацита, която представляват. Примерните симулации на НАТО стават все по-популярни по света и имат нарастващо значение за мира и сигурността. Предимството на тези симулации е, че могат да бъдат пригодени към различни обстоятелства, аудитории и теми.

Защо да участваш в „Модел НАТО“?

Да влезеш в ролята на световен лидер, отговарящ за разрешаването на ключови глобални проблеми е особено вълнуващо, но и полезно преживяване, от което можеш да научиш много за функционирането на НАТО, дипломацията и да придобиеш различни „меки умения“ (работа е екип, публично говорене и т.н.). Примерната симулация на НАТО позволява на младите хора да работят по креативен начин по текущи проблеми и ги насърчава да мислят критично, като в същото време прилагат техники за комуникация и преговори.

Младите хора могат също така да открият нови интереси и да споделят общи преживявания със съотборници и приятели, както и да установят нови контакти със студенти от други университети, а често и от други държави.

По време на “Модел НАТО” ще придобиеш и много нови умения и знания, които ще ти бъдат от полза училище и в университета, а също и в професионалната ти кариера.

Организаторите ще осигурят покриване на пътни разходи и разходи за настаняване на 10 участници от страната.

 За да кандидатствате, попълнете апликационната форма

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 20 май 2019 г.

 За контакт: office@atlantic-club.org

Източник

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в събитиетп. За повече информация се обърнете към посочените организатори.