Обменна програма “Telling Our Stories”

Обменната програма се организира, за да отбележи годишнината от 1989 г.

Място: първа част на програмата – Румъния, Армения и Чехия; втора част – САЩ

период на провеждане  Период на провеждане: първа част – 25 август – 7 септември 2019 г.; втора част – 20 октомври – 2 ноември 2019 г.

Организатор: U.S. Department of State и World Learning

Цели на програмата:

Идеята на обменната програма “Telling Our Stories” е да създаде регионална мрежа на разказвачи на истории от Z и У поколенията – ученици и учители, в която да участниците чрез истории да достигнат един до друг и заедно да си обяснят историята на комунизма и посткомунизма. Основната цел на обмена е участниците да обсъдят прехода в посткомунистическите общества и социалните предизвикателства, през които държавите са преминали след смяната на режима. Участниците ще разширят знанията си за историята и историческия контекст. Те ще използват различни дигитални методи и платформи, за да споделят своите истории – например дигитална журналистика, социални мрежи, игри, подкастове и т.н. Избраните да са част от програмата ще могат и да усъвършенстват уменията си за това как да създават, разказват и споделят истории.

Профил на участниците:

  • гимназиални ученици и млади учители
  • социално ангажирани и с голям интерес към историята и социално-политически въпроси
  • много добри знания по английски език

Повече информация може да намерите тук.

Такса за участие: няма. Всички разходи се покриват от Държавния департамент на САЩ.

За да кандидатствате, попълнете апликационната форма

 Краен срок за кандидатстване: 15 юни 2019 г.

Източник

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в програмата. За повече информация се обърнете към посочения организатор.