Стипендии по програма Game

Петима младежи ще получат 50% от таксата за участие в програмата Game

Организатор: ARC Academy

Идея на конкурса:

За създаването на видео игри могат да допринесат широк спектър от личности с уникални качества. И именно това се стреми да покажe ARC Academy c програмата Game.

Целта на задачата е кандидатстващите да доразвият сценарий по зададено начало за видео игра. От ARC Academy искат да разберерат как бъдещите стипендианти мислят, колко креативни хора всъщност са и колко добре могат да разкажат идеите си пред заинтересована аудитория – неща, които са от голямо значение в процеса на създаване на една интригуваща видео игра. Ролята на хората с такива качества е много важна за гейм индустрията и организаторите искат да насърчат тази креативност и логическо мислене във все повече талантливи хора.

Задачата на кандидатстващите е да доразвият следния сценария в рамките на 1000-1200 думи:

Годината е 2125. Близки планети до нашата са вече отдавна покорени и човечеството се стреми да завладее територии отвъд Слънчевата система. Ти влизаш в ролята на майор Андрю Питърсън, част от Междукосмическите войски на САЩ. Андрю е първенец на класа си във военната академия, показвайки не само завидни физически качества, но и висока интелигентност.

След като успешно преминава базово обучение, той заминава с още четирима войници на експедиция към Планета Х94 – непознато за човечеството място, за което се знае, че съдържа огромни залежи на плутоний (горивото на бъдещето). Полетът на совалката върви добре до момента, в който тя преминава атмосферата на планетата. Всички системи блокират и впоследствие совалката се разбива, а ти си единствения оцелял.

Изисквания към кандидатите:

  • завършено средно образование

Повече информация може да намерите тук.

Петима младежи ще получат 50% от таксата за участие в програмата Game

За да кандидатствате, попълнете апликационната форма

Краен срок за кандидатстване: 16 септември 2019 г.

  За контакт: +359 886 925 303

Източник: ARC Academy

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в конкурса. За повече информация се обърнете към посочения организатор.