Анита Каменова и изкуството на думите

Здравейте, казвам се Анита Каменова, на 21 години. Възпитаник съм на училище по изкуствата, в един любим крайдунавски град. През дванайсетте години в училище все търсех моето изкуство. Колкото и банално да е – то ме откри. Това точно тук – думите. Изразяването чрез писане от страст се превърна в средство за оцеляване и себепознаване. Завършвайки училище не исках да спирам да пиша, но пък се нуждаех от професия, такава която да ме извади от зоната ми на комфорт, такава, с която никога да не спирам да срещам себе си в очите на другите. И така през есента на 2017 година прекрачих прага на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ като студент по Журналистика. Попадайки в света на масовите комуникация и медиите, осъзнах силата, която имаме като едни постоянни носители на информация. Информация, която трябва да споделяме, за да открива нова и нова, да даваме, да учим, да пречупим световете си през собствени призми, за да обогатяваме себе си и околните. Да, обвиняват ни, че сме мързеливо, консуматорско общество, но с това ли се изчерпваме? Не. 

Да, в момента сме в период на пълна трансформация, не само като млади личности, които търсят пътя си, но и като хора абсолютно погълнати в едни сложни, постоянни глобални мрежи и връзки. Важно е да осъзнаваме къде се намираме, как сме свързани и най-важното – как да направим нещо малко, но стойностно. Това нещо, което ще остави следа, ще помогне на близък, на приятел, та дори на непознат. 

Като част от YOUTHub ще се опитам да бъда максимално полезна, да трансформирам всяка възможност, така че тя да бъде открита от най-правилния човек, защото бъдещето ни е сега. В моментите, когато нищо не е сигурно, всичко е възможно. С отварянето на един прозорец никога не знаем каква врата ще открием. А винаги трябва да вървим напред, да търсим. А YOUTHub е точно това – спирка, малко убежище на търсещи. На будни, активни и амбициозни младежи, отговорни за бъдещето си. 

А аз ще влагам старание и внимание към детайлите, за да мога да представям нещата по най-опростения и синтезиран начин, така че цялата нужна информация да е на един клик разстояние. И да бъде спътник на всеки учещ се. Защото ние не сме просто консуматори, ние сме създатели. Да бъда в такъв екип винаги е било моя цел. Да попаднеш на хора с иновативно мислене, които не просто създават продукт, а градят бъдеще. Споделяйки една страст, такива хора са най-ценните учители. Благодаря Ви, че стигнахте дотук. Благодаря, че аз съм тук. А сега нека тръгваме.

– Ани ☺