Радостина Божикова – мечтата да развиеш себе си

Зравейте, казвам се Радостина и съм на 18 години. Живея в слънчевия град Сандански и в момента съм ученичка от дванадесети клас, изучаваща предмети в сферата на икономиката. Бих се описала като една доста позитивна личност и човек, които винаги търси нови възможности. Обичам да започвам нови проекти, да творя и да работя върху своите умения. Като човек, на който му предстои едно толкова важно решение в живота, а именно избирането на университет и специалност, за мен беше важно да започна да се ориентирам и да набирам опит в различни сфера, за да открия, кое е моето призвание. Последните години бяха много динамични и изпълнение с прекрасни възможности, които ми позволиха да създам нови запознанства и да открия себе си. Като активна личност, организирала и участвала в много събития, организирани в града ни, мога да кажа, че човек винаги трябва да търси нещо нова, нещо, което да ги извади от комфортната му зона и да му позволи да се развива. Ето аз никога не съм била, човек, който може да говори пред публика, но това се промени и сега дори не мога да повярвам, че успях да създам свой собствен проект, който защитавах пред национална комисия и който успях да реализирам в града си. Човек никога не знае какво може да промени живота му, а единствения начин да разбере е да опитва и да търси начин за развитие.

Имах възможността да се докосна до хиляди различни късчета от Европа по време на ученето си в гимназията и наистина точно това магично и вълшебно изживяване ме накара да търся повече и повече възможности да се развивам, да пътувам и да се образовам. Била съм част от мобилности до Германия, обменни програми в Полша, проекти в Брюксел и Италия и мога да кажа, че всяко едно от тях си заслужаваше всичките усилия, защото тази емоция остава за цял живот.

Винаги търсех нещо повече, дейност, която да оползотвори свободното ми време. Исках да се развивам както професионално, така и личностно. Успях да открия този стаж в тази прекрасна платформа и си помислих, че това ще бъде нещо забавно и интересно, но в същото време нещо от което да мога да придобия нови знания и умения, които да използвам в бъдеще.

Винаги съм притежавала креативно мислене и възможността да измислям нещо, да творя и да го представям пред другите е главното нещо, което търсех. Реших да кандидатствам за стаж в YoutHub. Не само защото можех да използвам своето креативно мислене и идеи, но и защото исках да помогна на други млади и амбициозни хора да пътуват и да станат част от това голямо европейско семейство, докато общуват с младежи от различни страни, като се обучават и развиват себе си и в България. Ще си призная, че кандидатствах и за предишния стажантски сезон и тогава не успях да стана част от стажантите на тази прекрасна организация, но това не ме накара да се откажа, а именно ме мотивира още по-силно да се старая и да се развивам, за да мога следващия път да стана част от екипа. Ето, че тази моя цел и мечта се сбъдна и сега съм тук за да достигна до вас, тези мотивирани граждани, които искат и мечтаят да се включват в проекти, обучения и всякакви други събития, които ще им помогнат да се превърнат в едни позитивни и амбициозни европейски граждани. Ще се постарая да дам всичко от себе си за да достигна до вас и да ви накарам да последвате тези магически възможности и да откриете невероятния свят, който Европа разкрива пред нас.

Вярвам че ще успея да изпълня своите задачи и да прекарам едни невероятни моменти с прекрасните създателки на платформата и чудесния екип от стажанти. За мен това е сбъдната мечта и нещо, което ме кара да се усмихвам повече. Благодаря Ви за доверието и възможността да бъда част от вас. Много се вълнувам и знам, че следващите няколко месеца ще остават едни страхотни спомени. Надявам се, че ще продължите активно да следите страницата ни и да се възползвате от прекрасните възможности, а на хората, които желаят да последват примера ми и да станат част от екип на YOUTHub пожелавам да следват мечтите си и да използват всяка възможност за да ги постигнат!