Национален ученически конкурс “Млад иноватор”

Конкурсът е насочен към ученици от 8. до 12. клас и цели да предизвика тяхното новоторско мислене свързано с опазването на околната среда, зеленото и устойчиво бъдеще.

Организатор: PostScriptum Ventures S.a.r.l

  Изисквания към участниците:

  • ученици 8. – 12. клас
  • екип от двама до петима участници
  • приемат се проекти от различни дисциплини – екипите могат да изберат различни подходи към поставената задача (например научни експерименти, бизнес разработки, социални проекти и други)

Етапи на оценяване:

I – Всеки екип трябва да изготви 3-минутно видео, което включва кратко описание на екипа и проекта; кратко описание на проблема, който проектът цели да разреши; описание на очакваните резултати; описание на прякото и непряко въздействие върху околната среда и обществото.
II – Всеки екип трябва да изготви и кратко предложение-доклад за разработване на своя проект. Докладът трябва да съдържа име на проекта, имена на участниците в екипа, план за изпълнение, ясни цели, общо финансово планиране (как ще бъдат разпределени средствата, за какво ще бъде похарчен наградният фонд), план за устойчивост на проекта (как проектът ще продължи да се развива и след предоставеното финансиране).
III – От всички изпратени видеа и доклади, журито ще избере 10 отбора, които ще бъдат поканени да представят своя проект по време на официалната церемония по награждаването.

Финалистите ще имат срок от 10 дни да подготвят презентация за проекта си, както и да го разработят. Финалистите трябва да отговорят в двудневен срок от поканата дали ще присъстват на финалната презентация.
В деня на награждаването всеки финалист ще представи своята презентация за проекта си пред жури и другите участници. Презентацията трябва да се вмести в рамките на 5 минути. Екипите, които по време на презентацията демонстрират своя прототип или научен експеримент на живо пред журито, ще имат предимство при оценяването.

Повече информация и пълен рекламент за участие може да намерите тук.

Награден фонд:

  • Реализацията на проектното предложение на отбора победител ще бъде финансирана с 5 000 лева.
  • Всеки участник в екипа-победител ще получи отделно по 500 лева стипендия за принос.
  • Всеки участник в екипа на второ място ще получи отделно по 250 лева стипендия за принос.
  • Всеки участник в екипа на трето място ще получи отделно по 100 лева стипендия за принос.

За да кандидатствате, попълнете апликационната форма.

Краен срок за изпращане на проекти: 31 януари 2020 г.

Награждаването ще се състои в гр. София в Учебния корпус на „МУЗЕЙКО“  на 29.02.2020г от 11:00.

За контакт: Е-mail: info@mladinovator.bg

Източник: Млад иноватор

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в конкурса. За повече информация се обърнете към посочения организатор и контакт за връзки.