Събитие ”Inclusion matchmaking” в Лашко, Словения, 25 – 29 февруари 2020 г.

Целта на събитието е да насърчи и подкрепи проекти за приобщаване в рамките на Еразъм + YiA и програмата на Европейския корпус за солидарност.

Място: Лашко, Словения

период на провеждане  Период на провеждане: 25 – 29 февруари 2020 г.

Организатор: Националната агенция на програма Еразъм+ в Словения

Изпращаща организация: ЦРЧР

Тази мобилност се организира или посреща от Национални агенции  „Еразъм+“, от SALTO (Support, Advanced Learning and Training Opportunities) и различни неправителствени организации.

Цели на мобилността:

  • Да насърчи проекти за приобщаване подкрепени от европейските програми Еразъм+: Младежта в действие и Европейския корпус за солидарност;
  • Да проучи проектите на Еразъм+ и Европейския корпус за солидарност като инструменти за мобилизиране и подкрепа на участието и приобщаването на млади хора с увреждания и здравословни предизвикателства към обществото;
  • Да създаде отворено пространство за срещи с партньорски организации за бъдещо международно сътрудничество;

Изисквания към кандидатите:

  • младежки работници, младежки тренери, младежки лидери, младежки мениджъри на проекти, представители на НПО, обществени центрове или други обществени институции, работещи с млади хора с увреждания или здравословни предизвикателства
  • възраст над 18 години
  • владеене на английски език на работно ниво

Агенцията – домакин поема разходите за настаняване и храна, а ЦРЧР поема пътните разходи.

В SALTO мобилностите може да участвате веднъж годишно. Според правилата на дейността може да кандидатствате за всяко едно обучение, семинар, за които проявявате интерес, но ще бъдете одобрени само веднъж за една година. Това изискване е с цел да могат повече хора да вземат участие в Програмата. Разберете повече тук.

За да кандидатствате, е необходимо да се регистрирате в www.salto-youth.net и да попълнете апликационната форма.

Краен срок за кандидатстване: 8 януари 2020 г.

Дата на селекция: 20 януари 2020 г. За резултатите от селекцията, кандидатите се уведомяват по имейл. ЦРЧР, като изпращаща Национална агенция, получава информация за класирането на кандидатите. Всеки одобрен кандидат е необходимо да се свърже с ЦРЧР на имейл: TCABulgaria@hrdc.bg, като препрати имейла за потвърждение, който е получил от организатора на събитието за уточняване на финансовите условията за участие в мобилността.

За контакт: Elizabeta Lakosil

имейл: elizabeta.lakosil@movit.si

телефон: 00386 1 430 47 47

Източник: SALTO Youth

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в мобилността. За повече информация се обърнете към посочения организатор и контакт за връзки.