Катерина Русева (Кети)- When Nothing Goes Right, Go Left

Родена във Варна, израстнала във Варна и учила във Варна. Това съм аз! Казвам се Катерина(Кети), на 20 години, следвам „Логистика“ във Висшето военно-морско училлище във Варна, но това не единственото интересно около мен. Занимавам се с координиране на културни събития и фестивали, основно във Варна, но ми се появи възможност да работя и с екипи от София.

Завърших Пета езикова гимназия във Варна с интензивно изучаване на френски език и намирам възможности да го практикувам като доброволец към Франкофонски център- Варна, където срещам и други активни хора. От скоро съм и член на JCI Varna.

Но в момента, съм много далеч от родната Варна. Поех предизвикателството да замина по студентска мобилност по Еразъм+ и днес съм в красивата Клайпеда, в Литва.

Това не е първото ми посещение в Литва. Понеже се занимавам с астрономия вече… колко време стана? Скоро ще отбележа 9 години? Не знам. Накратко: освен морето, не ми е чуждо и небето. В целия безпорядък в края на първи курс, получих писмо с възможност за школа по астрономия в Литва, от всички възможни места. И отидох.

Така си зададох въпроса „А какви други възможности има на разположение за студенти и младежи?“? Моите приятели от JCI Варна отговориха на този въпрос с презентацията „7 начина да пътуваш в чужбина като студент“ и така разбрах за YOUTHub.

За няколко месеца се запознах с платформата. Благодарение на нея се включих в няколко обучения и събития, за които не бих знаела, ако не беше YOUTHub. Когато видях, че се търсят стажанти, нямаше как да не се опитам и аз. И ето ме тук, вече част от екипа на YOUTHub!

Кети