Обучение “EuroPeers” в Брюксел, Белгия, 21-26 април 2020 г.

Обучението е за младежи, участвали в проекти на Европейския корпус за солидарност/Erasmus+: YOUTH IN ACTION и искат да споделят своите европейски преживявания с връстниците си.

Място: Брюксел, Белгия

период на провеждане  Период на провеждане: 21-26 април 2020 г.

Организатор: Националната агенция на програма Еразъм+ в Белгия

Изпращаща организация: ЦРЧР

Тази мобилност се организира или посреща от Национални агенции  „Еразъм+“, от SALTO (Support, Advanced Learning and Training Opportunities) и различни неправителствени организации.

Цели на мобилността:

  • Ще се научиш как да организираш различни видове EuroPeer събития и как да споделиш своите европейски преживявания ефективно с връстниците си
  • Ще посетиш уъркшопи, свързани с комуникиране на европейската идея (възможности за участие на младежи в европейски мобилности, мениджмънт на проекти и PR дейности)
  • Ще създадеш своята първа EuroPeer дейност и ще можеш да я осъществиш в края на обучението
  • Ще имаш възможност да говориш по различни теми, свързани с европейските доброволчески преживявания и да помогнеш на следващото поколение доброволци да имат по-добри преживявания благодарение на твоя фийдбек

Изисквания към кандидатите:

  • Младежки работници, младежки лидери
  • Младежи участвали в проекти на Европейския корпус за солидарност/Erasmus+:YOUTH IN ACTION и искащи да споделят техните преживявания с други, както и да ги окуражат да вземат участие
  • Възраст над 18 години
  • Владеене на английски език на работно ниво

Агенцията – домакин поема разходите за настаняване и храна, а ЦРЧР поема пътните разходи.

В SALTO мобилностите може да участвате веднъж годишно. Според правилата на дейността може да кандидатствате за всяко едно обучение, семинар, за които проявявате интерес, но ще бъдете одобрени само веднъж за една година. Това изискване е с цел да могат повече хора да вземат участие в Програмата. Разберете повече тук.

За да кандидатствате, е необходимо да се регистрирате в www.salto-youth.net и да попълнете апликационната форма.

Краен срок за кандидатстване: 23 февруари 2020 г.

Дата на селекция: 2 март 2020 г. За резултатите от селекцията, кандидатите се уведомяват по имейл. ЦРЧР, като изпращаща Национална агенция, получава информация за класирането на кандидатите. Всеки одобрен кандидат е необходимо да се свърже с ЦРЧР на имейл: TCABulgaria@hrdc.bg, като препрати имейла за потвърждение, който е получил от организатора на събитието за уточняване на финансовите условията за участие в мобилността.

За контакт: Thomas Gits

thomas.gits@jint.be

+32 (0)22 090 720

Източник: SALTO Youth

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в мобилността. За повече информация се обърнете към посочения организатор и контакт за връзки.