Обучение “YOCOMO, the trigger for attitudes and behaviours”, 4 – 10 май 2020г. в Германия

YOCOMO – YOuth worker COmpetence MOdel е обучение, което дава възможност на младежки работници да разсъждават върху своите способности и да ги развиват.

Място: Кьонингсвинтер, Германия

период на провеждане  Период на провеждане: 4 – 10 май 2020г.

Организатор: Националната агенция на програма Еразъм+ в Германия (JUGEND für Europa)

Изпращаща организация: ЦРЧР

Тази мобилност се организира или посреща от Национални агенции  „Еразъм+“, от SALTO (Support, Advanced Learning and Training Opportunities) и различни неправителствени организации.

 

Цели на мобилността:

  • да предостави пространство за размисъл и обмен на опит
  • да разгледа ролята на „European Training Strategy Competence Model“ в професионалното развитие на младежки работници, работещи в международен план
  •  да повиши информираността за нагласите и тяхното влияние върху ежедневните практики
  • да развие разбиране за това как личните нагласи могат да бъдат променени или доразвити и разгледа значението на самоанализа

Профил на участниците:

  • младежки работници, които имат опит с международна мобилност и се интересуват от работа с Европейския модел за компетентност
  • възраст над 18 години
  • владеене на английски език на работно ниво

Повече информация може да намерите тук.

Агенцията – домакин поема разходите за настаняване и храна, а ЦРЧР поема пътните разходи.

В SALTO мобилностите може да участвате веднъж годишно. Според правилата на дейността може да кандидатствате за всяко едно обучение, семинар, за които проявявате интерес, но ще бъдете одобрени само веднъж за една година. Това изискване е с цел да могат повече хора да вземат участие в Програмата. Разберете повече тук.

За да кандидатствате, е необходимо да се регистрирате в www.salto-youth.net и да попълнете апликационната форма.

 Краен срок за кандидатстване: 16 март 2020 г.

Дата на селекция: 27 март 2020 г. За резултатите от селекцията, кандидатите се уведомяват по имейл. ЦРЧР, като изпращаща Национална агенция, получава информация за класирането на кандидатите. Всеки одобрен кандидат е необходимо да се свърже с ЦРЧР на имейл: TCABulgaria@hrdc.bg, като препрати имейла за потвърждение, който е получил от организатора на събитието за уточняване на финансовите условията за участие в мобилността.

За контакт:

Gisele Evrard Markovic

E-Mail: gisele@salto-youth.net

Източник: SALTO Youth (линк към самата възможност)

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в мобилността. За повече информация се обърнете към посочения организатор и контакт за връзки.