Виктория Николова – по пътя към себе си

Здрасти! Казвам се Вики и съм от София. На 18 години съм и уча в Дорис Тенеди с профил немски. По принцип не бих казала, че немският ми е от любимите езици, ама нали брат ми учи в Германия и майка ми веднага и аз да не остана по-назад.

Не смятам да оставам в България, след като завърша. Да, знам, че сега ще ядосам всички патриоти, четящи това, но пък смятам, че всеки сам трябва да си избере своя път. Не отивам в чужбина само заради по-доброто образование (въпреки че това е главен фактор), но и за да се запозная с нови хора, да видя как живеят те. Преместването в друга държава много помага да опознаеш себе си и да видиш как се справяш в съвсем нова среда. В момента все още се мотая между няколко държави и ще видим накрая какво ще стане.

По принцип съм повече човек на науките, отколкото на изкуството. Тук да вметна, че под “науки” имам предвид главно математиката, защото с химия, физика и тем подобни не се разбираме много. Най-вероятно в университета ще запиша Финанси, но като всеки друг млад човек, изправен пред такъв важен избор, и аз все още не съм сигурна накъде искам да поема в бъдеще.

Много обичам да съм част от различни проекти, да общувам с хора и като цяло просто да правя нещо, било то продуктивно или непродуктивно като играейки Candy Crush по цял ден (между другото съм на 1330 ниво и съм доста горда от това). Не съм от хората, които имат нужда от тихо място и дълга почивка. Обичам да съм заета и да има нещо, с което да се занимавам. Разбира се, обожавам и постоянно да научавам нови неща и да чета статии от сорта на 10 interesting facts about dogs в Buzzfeed.

Много се радвам на хората от YOUTHub, че дават такива възможности на по-младите. Нямам търпение да бъда заобиколена от мотивирани, млади хора, с които да обменяме опит и идеи. Това ще прозвучи банално, но животът наистина е много кратък, затова няма по-хубаво от това да правиш неща, с които хем да научиш нещо ново, хем да се забавляваш. 😊