Обучение “Bodies of Change” в Хърватия, 10-20 септември 2020 г.

Обучението е второто издание на успешна програма, фокусирана върху въплътените изкуства като инструменти за социална промяна.

Място: Ровин, Хърватия

период на провеждане  Период на провеждане: 10-20 септември 2020 г.

Организатор: Društvo osoba s invaliditetom Rovinj

Изпращаща организация: ЦРЧР

Тази мобилност се организира или посреща от Национални агенции  „Еразъм+“, от SALTO (Support, Advanced Learning and Training Opportunities) и различни неправителствени организации.

Цели на мобилността:

Bodies of Change е пространство за креативност, изкуство и вдъхновяващи искри, където ще се споделят умения по театър, танц, цирк, телесно изразяване и други методи на въплътени изкуства. Те ще бъдат използвани в младежката работа като инструменти за развиване на чувство за връзка и принадлежност към нашите общности чрез подход, базиран на емпатия.

Тази програма за обучение се основава на подход за опит в обучението, като е с висока степен на участие и интерактивност. Ще потопи участниците в програма, пълна с преживявания, движение и действия. Подходът на екипа се основава на ценностите на състрадание, съпричастност, автентичност, игривост и щедрост. Неформалните методи на обучение, които ще се използват, са въплътени изкуства, като например практики за изразяване на тялото, цирк, информираност за тялото и движение; Емпатична комуникация, както и индивидуални и групови процеси за размисъл и концептуализация.

 Профил на участниците:

  • младежки работници, работещи с младежи, специалисти от организации в областта на образованието, обучението и младежта;
  • фасилитатори на изкуства, занимаващи се с театър, танци,
    движения, контактна импровизация, цирк, бойни изкуства, улично изкуство, израз на тялото, импровизирани техники и имат опит с ръководенето на групи;
  • възраст над 18 години;
  • владеене на английски език на работно ниво.

 Повече информация може да намерите в инфо пакета.

Агенцията – домакин поема разходите за настаняване и храна, а ЦРЧР поема пътните разходи.

В SALTO мобилностите може да участвате веднъж годишно. Според правилата на дейността може да кандидатствате за всяко едно обучение, семинар, за които проявявате интерес, но ще бъдете одобрени само веднъж за една година. Това изискване е с цел да могат повече хора да вземат участие в Програмата. Разберете повече тук.

За да кандидатствате, е необходимо да се регистрирате в www.salto-youth.net и да попълнете апликационната форма.

 Краен срок за кандидатстване: 27 юли 2020 г.

Дата на селекция: 4 август 2020 г. За резултатите от селекцията, кандидатите се уведомяват по имейл. ЦРЧР, като изпращаща Национална агенция, получава информация за класирането на кандидатите. Всеки одобрен кандидат е необходимо да се свърже с ЦРЧР на имейл: TCABulgaria@hrdc.bg, като препрати имейла за потвърждение, който е получил от организатора на събитието за уточняване на финансовите условията за участие в мобилността.

За контакт: име: Jelena Petranović

имейл: dorothypetranovic@gmail.com

имейлl: doi.ada.rovinj@gmail.com

телефон: 00385977476107

Източник: SALTO Youth 

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в мобилността. За повече информация се обърнете към посочения организатор и контакт за връзки.