Бъди доброволец в акция Книгодарител в твоя град, 20 август – 9 септември 2020 г.

Запишете се за двучасова доброволна смяна в избран ден и час във вашия град и помогнете да се съберат дарения от книги за читалищните библиотеки в малките населени места!

място на провеждане Място: в твоето населено място

период на провеждане  Период на провеждане: 20 август – 9 септември 2020 г.

Организатор: Социални проекти и програми

Акция “КНИГОДАРИТЕЛ” има нужда от помощта ви!

Какво ще правят доброволците:
  • Ще положат двучасова смяна (една или повече, ако искат) в удобен за тях ден между 20-ти август и 9 септември – по двойки, в определен събирателен пункт в избрания от тях град (пунктът ще им бъде съобщен допълнително)
  • По време на смяната, ще приемат донесените книги от гражданите, ще им връчват сертификат „Активен книгодарител“, като вписват името на дарителя и бройката донесени от него книги в сертификата и в специален дарителски списък. Изискването е едно – книгите да са издадени през този век (след 2001 г.), с предпочитание да са от последното десетилетие (след 2009 г.)
  • В края на смяната, ще направят списък на приетите книги. Ако разполагат с таблет или лаптоп, ще работят направо онлайн, ако не – ще снимат списъка с телефона си и ще го изпратят по мейл, Viber, Telegram, WhatsApp или друг удобен за тях начин. Описаните книги ще приберат в предназначените за тази цел кашони, ще сложат вътре оригинала на списъка на книгите (ако не е попълван онлайн) и ще напишат на кашона събирателния пункт и датата

 За да се запишете за доброволстване, попълнете апликационната форма.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: възможно най-скоро

За контакт: fondazia@lukoil.bg

Източник: Фондация “Лукойл”

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в доброволческата инициатива. За повече информация се обърнете към посочения организатор или изпращаща организация.