Фотоконкурс “REDISCOVER Nature”

Европейската агенция за околна среда ви кани да се свържете отново с природата и да уловите всичките й чудеса чрез камерата.

Организатор: Европейска агенция за околна среда

Всяка година ЕАОС организира фотоконкурс за повишаване на осведомеността относно екологична тема и приканва европейците да споделят своите мнения по нея. Тазгодишното състезание „REDISCOVER Nature“ е призив за всички нас да се огледаме и да се оставим да бъдем изумени от природата.

Условие за участие:

  • Всички участници трябва да са навършили 18 години;
  • Трябва да имате пълни авторски права върху изпратения материал. С изпращането на заявка ще се счита, че сте се съгласили да приемете правилата на Състезанието и Общите условия. Един участник може да подаде максимум 5 участия общо в конкурса. Тъй като всеки запис ще се обработва отделно, трябва да попълните онлайн формуляра за подаване на всеки запис, ако сте избрали да изпратите повече от един.

Категории:

  1. Близък план на природата – Увеличете и открийте красотата на природата в най-малките детайли, от сложната биологична структура на нововъзникващо цвете до състава на почвата или детайлите на кожата на влечуго. Природата ви призовава да се вгледате по-отблизо и да получите достъп до непрекъснато променящата се микро вселена. Можете ли да видите магическите форми, линии, шарки, текстури и цветове.
  2. Природата на прага ми – Изследването на природата не означава непременно да удряте планинска пътека или да ходите на къмпинг в отдалечени райони. Можете просто да излезете през задната си врата и тихо да наблюдавате как природата се разгръща пред вас. От наблюдението на птици в близкия парк до наблюдението на природата, възвръщаща контрола върху градските структури, чудесата на природата са навсякъде. Огледайте се … Можете ли да уловите присъствието на природата около себе си?
  3. Фокус върху природата – Направете крачка назад и се насладете на природата сред пейзажите, които ви заобикалят. Наблюдавайте вълните, удрящи пресечена брегова линия, далечни села, разпръснати из провинцията, елените, бродящи в гората, или хората, работещи в полетата. Може би ще наберете височина и ще станете свидетели на света отгоре. Можете ли да уловите безкрайните пейзажи на света, независимо дали са недокоснати или оформени от човешка дейност?

Допълнителна информация по темите, обхванати от „REDISCOVER Nature“, може да бъде намерена на следните страници в ЕИП и свързани публикации:

Преди да се включите в конкурса, запознайте с пълната информация и правилата за участие в конкурса тук.

Награди:

Победителите във всяка категория (Близък план на природата, Природата на прага ми, Фокус върху природата) ще бъдат наградени с парична награда от 1000 евро, докато 500 евро се предлагат както за наградата за публичен избор, така и за младежката награда.

За да участвате в конкурса, направете оригинална снимка (дълга страна> 2000px, за предпочитане повече от 4960px) заедно с кратък текст и изпратете своята снимка чрез онлайн формуляра за подаване.

Краен срок за участие: 30 септември 2020 г.

За контакт: competitions@eea.europa.eu

Източник: eea.europa.eu

YOUTHub не носи отговорност за провеждането на конкурса. За повече информация се обърнете към посочения организатор.