Конкурс: Една различна учебна година

Темата може да бъде погледната от многобройни ъгли – на микро ниво, в рамките на едно семейство или училище, както и на макро – като предизвикателство на национално и световно равнище.

Организатор: sCOOL Media

Информация за конкурса:

Намираме се на прага на новата учебна година… учебна година като никоя друга. Вместо обичайните тържествени слова, с които учебните заведения приветстват своите ученици и студенти, всяко едно от тях работи върху сложни планове за управление на учебния процес в условията на пандемия. А въпросите сякаш все още са повече от отговорите.

Как ще се организират занятията? Ще бъдат ли присъствени, или дистанционни? Ще трябва ли персоналът и възпитаниците да носят маски, къде и кога? Какво се случва, ако има заразени от коронавирус? Какво да правят студентите, учещи в университети в чужбина, ако учебните заведения решат да изберат дистанционна форма на обучение?

Това е само малка част от проблемите, пред които е изправена образователната система в България и по света. Те са източник на огромно напрежение за всички участници в процеса – от директорите и учителите, до учениците и техните родители.

Насоки:

Говорете с вашите съученици, учители и директори. Проучете многобройните наредби на Министерството на образованието и с помощта на експерти анализирайте тяхната ефективност. Разкажете историите на студенти, които за първи път прекрачват прага на един различен академичен свят. Помислете и за здравните и психологически аспекти от несигурността и промяната. Поинтересувайте как се случват нещата в други страни. Сигурни сме, че никой друг не може да разкаже тези истории по-добре от вас – пряко потърпевшите от ефекта на пандемията върху образованието.

Можете да представите своите идеи и да получите насоки и съвети от редакторския екип на тяхната месечна планьорка, която ще се проведе на 16 септември в 18.30. Регистрирайте за участие в планьорката тук. 

Преди да се включите в конкурса, запознайте с пълната информация за конкурса тук.

За да участвате, изпратете вашите репортажи, интервюта и статии в писмен, видео, фото или аудио формат на тема “Една различна учебна година” на editor@scoolmedia.com. Най-добрите материали ще получат награди.

Краен срок за участие: 30 септември 2020 г.

Нов краен срок: 15 октомври 2020 г.

За контакт: editor@scoolmedia.com

Източник: sCOOL Media

YOUTHub не носи отговорност за провеждането на конкурса. За повече информация се обърнете към посочения организатор.