Виж Ме! – страница за споделяне на истории на хора с по-малко възможности

Целта на проекта е да бъдат преборени стереотипите срещу младите хора в България и по-точно – младите хора с по-малко възможности, които са обект на нападки, заради своята същност.

място на провеждане Място: Facebook страницата на Виж Ме!

Организатор: Виж Ме!

Относно проекта:

Виж Ме! e фейсбук страница, своеобразен дневник, който събира на едно място истории на млади хора с по-малко възможности, които биват дискриминирани, заради това, което са – младежи от различни етноси, младежи с различни религиозни възгледи, младежи от малки населени места, младежи със специални потребности, младежи с различна сексуална ориентация и като ццяло младежи, които се чувстват свързани от различното помежду им.

Целта за представянето на тeхните истории е поне до някаква степен да бъде намалена дискриминацията срещу тези младежи в България. Вярваме, че можем да посеем семето на промяната в мисленето на хората, както към тези млади хора, така и към общностите, от които идват те.

Ако някога сте се чувствали потиснати или нападнати, заради това, което сте, Виж Ме! отправя покана към вас да споделите за своите преживявания, за да преборим заедно стигмата около маргинализираните групи и да допринесем за тяхната социалната интеграция.

За да участвате, отговорете на следните въпроси и ги изпратете заедно с ваша снимка на имейл: vizh.me.cause@gmail.com

Въпроси:

  • Кой си ти (име, възраст, град) и какво те прави уникален?
  • Разкажи за себе си – от какво се интересуваш, с какво се занимаваш, за какво мечтаеш; ситуации, в които си бил обект на нападки/дискриминация, заради своята уникалност и още каквото
    прецениш за важно за теб самия.
  • Какви са предразсъдъците спрямо общността, от която идваш и какво е твоето мнение спрямо тях?
  • Какво искаш да предадеш като послание на хората, които четат това в момента?

За контакт: Гергана Геранова – основател на Виж Ме! тел.: +359876659350 и имейл: vizh.me.cause@gmail.com

Източник: Виж Ме!

YOUTHub не носи отговорност за изпълнението на проекта. За повече информация се обърнете към посочения организатор.