Анита Георгиева – I accept chaos, I’m not sure whether it accepts me.

Здравейте! Казвам се Ани и ще се опитам да се представя без да изпадам в излишни клишета. На 21 години съм и съм родена във Варна… града, в който израснах, града, в който се загубих (както метафорично, така и действително, защото имам ужасно чувство за ориентация и мога да се изгубя дори в собствения си квартал), града, в който винаги ще се връщам…. „завинаги влюбена в морето, сините вълни и слънчевите лъчи“. Добре, явно няма да стане това с клиширането.

Накратко има няколко неща, които мога да споделя за себе си:

  1. Първото е, че съм определението на crazy cat lady. Познавам толкова квартални и извънквартални котки, че е страшно. На този етап дрехите, аксесоарите и изобщо целия ми живот е обсебен от любовта ми към тези пухкави същества.
  2. Второто най-важно е, че една от най-големите ми страсти е да пътувам – по малко, по много, в родината, в чужбина. Понякога дори пътуването с градския транспорт ме вдъхновява, колкото и абсурдно да звучи. Въпреки че досега не съм излизала от Европа, силно се надявам някой ден да имам възможността да „обиколя света“.
  3. Последно, но не на последно място – I would say that I’m indecisive, but I’m not quite sure.. определено съм един доста нерешителен човек.

Решенията в живота ми винаги са се базирали на спонтанност – когато трябваше да избера в коя гимназия да уча, хвърлях ези-тура.

Кандидатстването ми за стаж в YOUTHub беше също толкова спонтанно. Бях чувала за платформата от моя близка приятелка, която участва в проекти по Еразъм. Съвсем случайно една вечер попаднах на фейсбук страницата, разгледах няколко проекта и си казах: „Колко хубаво е, че съществуват такива организации, които подканват младите хора да бъдат активни и да се развиват.“ Няколко дни по-късно видях, че си търсят стажанти и осъзнах, че ако не се пробвам, със сигурност ще съжалявам после – така че го направих и бях изключително радостна, че са ме избрали впоследствие. И ето ме сега! Развълнувана, че имам възможността да бъда част от кауза, която смятам за изключително значима и полезна за развитието на българската младеж както в професионален, така и в личностен план.