Лина Павлова – изкуството да вярваш в хубавите неща

Привет! Аз съм Лина и както казват приятелите ми съм типичен представител на зодия Овен – хем възрастен, хем завинаги дете. И може би именно заради това съм хем традиционалист, който се страхува от новото на моменти, хем и голям приключенец, изпълнен с енергия, който не може да спре да търси и открива. Така че всеки ден изненадвам дори и самата себе си .

В момента времето си разделям между София и Лондон, където съм студентка трета година в специалност „Филмова и телевизионна продукция“ в Royal Holloway, University of London.

Обичам да се запознавам с нови хора и да слушам техните истории – може би за това съм била част от почти всички клубове в университета – любопитството няма граници. Обичам да уча чужди езици и да участвам в различни инициативи – просто за забавление, защото човек трябва винаги да се развива и да предизвиква себе си.

Може би, четейки това ще се запиташ защо е нужно човек да пилее времето и енергията си по този начин – и моят отговор е: защото си струва!

Струва си да вярваш, че красивото е навсякъде около нас и, че всяко нещо, което правим в сегашния момент, дори и да изглежда непотребно, всъщност има смисъл, не случайно е станало част от живота ни и в бъдеще ще го осъзнаем.

Преди време попаднах на статия с част от интервю на Стив Джобс, в която той разказва как преди да завърши училище се записал на курсове по калиграфия. Разбира се, родителите му и приятелите му били учудени от решението. Съучениците му гледали на това занимание с насмешка. Както и да е. Годините минали и се оказало, че при работата му за създаването на първия Макинтош компютър именно тези знания по калиграфия се оказали изключително потребни, когато заедно с екипа си Джобс успял да създаде за пръв път набор от шрифтове за компютър.

Именно за това вярвам, че всичко, което правим и ни се случва си заслужава. Поради тази причина с голямо нетърпение очаквах имейла от екипа на YOUTHub, за да разбера дали ще съм част от стажантската програма.

Защото някак мисълта за това, че сега имам шанс да помагам на други млади хора да откриват себе си, да се развиват ме радва изключително много и ме убеждава в това, че нищо не си заслужава повече от това да помагаш.

За мен YOUTHub  е едно голямо приключение, в което се хвърлям без страх и с усмивка, а какво е твоето приключение?