Обучение “Key to Inclusion” онлайн, 18 – 21 януари 2021 г.

Място: онлайн

период на провеждане  Период на провеждане: 18-21 януари 2021 г.

Организатор: Националната агенция на програма Еразъм+ в Швеция

Изпращаща организация: ЦРЧР

Тази мобилност се организира или посреща от Национални агенции  „Еразъм+“, от SALTO (Support, Advanced Learning and Training Opportunities) и различни неправителствени организации.

Цели на мобилността:

Целта на Европейския корпус за солидарност е да подкрепи младите хора да получат компетенции чрез неформално обучение и дейности, които насърчават солидарността. Програмата също така дава възможност на организациите да се ангажират активно и да работят с обществените нужди.

 • да даде възможност на организациите, които работят за приобщаване, да се запознаят с характеристиките и рамките на Европейския корпус за солидарност, за да реализират приобщаващи проекти;
 • да се даде възможност на организации с опит в програмата да научат повече за това как да изпълняват проекти с младежи с по-малко възможности;
 • участниците ще получат разбиране за това как Европейският корпус за солидарност може да бъде инструмент за включване на младежи с по-малко възможности и ще могат да започнат да планират доброволчески проект.

Дейности:

 • Ще научите повече за това как можете да работите с включването на младежи с по-малко възможности чрез доброволчески проекти;
 • ще получите разбиране за това как тези проекти са ефективен инструмент за подпомагане на младежи с по-малко възможности;
 • концепцията „Ключът към приобщаването“ е създадена за насърчаване, подкрепа и развитие на приобщаващи проекти в рамките на програмата на Европейския корпус за солидарност.

Профил на участниците:

 • учители, преподаватели, тренери, младежки работници, работещи с младежи, специалисти от организации в областта на образованието, обучението и младежта или други заинтересовани страни, които действат като мултипликатори в областта на образованието, обучението и младежта;
 • възраст над 18 години;
 • владеене на английски език на работно ниво;
 • фокусът на програмата е да включи младежи с по-малко възможности (млади хора, които се нуждаят от допълнителна подкрепа поради факта, че са в неравностойно положение в сравнение с връстниците си);
 • имат опит в проекти за етикет за качество и / или доброволчески проекти в рамките на Еразъм и / или Европейски корпус за солидарност и искат да проучат как проектите за доброволчество могат да подкрепят включването.

Повече информация може да намерите тук.

Агенцията – домакин поема всички разходи. Моля, свържете се с ЦРЧР, за да научите повече за таксата за участие на участниците от вашата страна.

В SALTO мобилностите може да участвате веднъж годишно. Според правилата на дейността може да кандидатствате за всяко едно обучение, семинар, за които проявявате интерес, но ще бъдете одобрени само веднъж за една година. Това изискване е с цел да могат повече хора да вземат участие в Програмата. Разберете повече тук.

За да кандидатствате, е необходимо да се регистрирате в www.salto-youth.net и да попълнете апликационната форма.

 Краен срок за кандидатстване: 22 ноември 2020 г.

Дата на селекция: 31 декември 2020 г.

За резултатите от селекцията, кандидатите се уведомяват по имейл. ЦРЧР, като изпращаща Национална агенция, получава информация за класирането на кандидатите. Всеки одобрен кандидат е необходимо да се свърже с ЦРЧР на имейл: TCABulgaria@hrdc.bg, като препрати имейла за потвърждение, който е получил от организатора на събитието за уточняване на финансовите условията за участие в мобилността.

За контакт: Joana Pinheiro

joana.pinheiro@mucf.se

+46101601000

Източник: SALTO Youth

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в мобилността. За повече информация се обърнете към посочения организатор и контакт за връзки.