Конкурс: Да поговорим… за секс!

„Българските младежи са първенци в Европа по тютюнопушене, алкохол и ранен секс“. „България е водеща по ранни аборти в ЕС“. „Деца раждат деца и ги оставят на държавата“. Срещали ли сте подобни новини? Убедени сме, че ще отговорите с „да“. И че може би ви е омръзнало подобни новини постоянно да циркулират в медийното пространство.

Организатор:

Информация за конкурса:

Защо според Световната здравна организация българските деца и младежи получават най-малка подкрепа от родителите си, що се отнася до сложната тема за интимния живот на фона на всички други европейски страни? Как темата за половото съзряване, любовта и секса присъства в живота на младите и може ли диалогът за нея с възрастните да бъде – спокоен, полезен и смислен?

Отговорите оставяме на вас. По темата за младежите и секса традиционно говорят основно възрастните, а статистиките красноречиво сочат, че се проваляме в това. Никой не познава интересите и нуждите ви, както и дефицитите на информация, разбиране и подкрепа, по-добре от вас самите. Темата може да се погледне през многобройни ъгли: от сексуално образование, превенция на ранни бременности, заболявания и насилие, през полово съзряване и сексуална ориентация, до изразяване, медии, комуникация и, никак не на последно място – любов.

Разговаряйте с вашите съученици, приятели, с учители, психолози и експерти, както и с организации, занимаващи се професионално с темата. Не забравяйте и за здравните медиатори, които оказват безценна помощ на най-бедните и маргинализирани групи да се образоват и да получат медицинска помощ, когато им се налага. Запознайте се с доклади и проучвания на национално и международно ниво, както и с опита на други страни. Не се страхувайте да разказвате истински истории – опитният редакторски екип е насреща, за да ви помогне да го направите по начин, който няма да причини неудобство или да навреди на вашите герои.

Преди да се включите в конкурса, запознайте с пълната информация и правилата за участие в конкурса тук.

За да участвате в конкурса, изпратете вашите репортажи, интервюта и статии в писмен, видео, фото или аудио формат на тема “Да поговорим… за секс!” на editor@scoolmedia.com.

Краен срок за участие: 1 декември 2020 г.

За контакт: editor@scoolmedia.com

Източник: scoolmedia.com

YOUTHub не носи отговорност за провеждането на конкурса. За повече информация се обърнете към посочения организатор.