Наградите “Даяна”, 2020 – 2021 г.

Наградите “Даяна” целят да се отличат млади хора, които участват в дейности в полза на обществото, с което са доказали своите морални принципи и качества.

Организатор: благотворителна организация “The Diana Award”

Информация за наградите “Даяна”:

Създадена в памет на Даяна, принцеса на Уелс, наградата „Даяна“ е най-престижното признание, което млад човек на възраст 9-25 години може да получи за своите социални или хуманитарни дейности.

Това е най-дълго връчваната награда за млади хора, присъждана само след ретроспективен процес на номиниране. Младите хора не работят за наградата, а демонстрират своята пригодност чрез действията си, без да очакват награда. Наградата бива присъждана на млади хора, участващи в дейности в полза на обществото, които са доказали своите качества и морални принципи.

Критерии за номинация:

Трябва да се представи информация относно пет ключови критерия, предназначени да демонстрират въздействието на номинирания върху обществото, както и собственото им житейско израстване. Тези критерии са:

  • визия;
  • социално въздействие;
  • ръководене на млади хора;
  • вдъхновение за другите;
  • изминат житейски път.

Младите хора могат да бъдат номинирани само от възрастен, който работи с тях в професионално качество, като учител или младежки работник. Не могат да бъдат правени номинации на член от семейството. Не може да се самономинирате. Пълни подробности за това как да номинирате някого, можете да намерите в центъра за номинации.

Избраните кандидати за наградата “Даяна” ще получат плакет, както и достъп до уникална програма за развитие, която има за цел допълнително награденият да увеличи своя вече доказан капацитет за иновации, лидерство и социални промени, чрез достъп до ресурси, възможности и обучение, както лице в лице, така и онлайн.

Повече информация можете да намерите в инфопакета.

За да номинирате някого, влезте тук и натиснете “Nominate”.

Краен срок за номинации: 12 март 2021 г.

За контакт: nominations@diana-award.org.uk

Източник: The Diana Award

YOUTHub не носи отговорност за провеждането на конкурса. За повече информация се обърнете към посочения организатор.