Новият облик на Европейски младежки портал

Мария Габриел, комисар, отговарящ за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, публикува видео послание, с което обяви старта на новия Европейски младежки портал. То гласи:

“Днес стартираме новия Европейски младежки портал.

Сега само с едно щракване ще намирате цялата информация, която търсите.

Това ще бъде вашето единно гише, където можете:

да узнаете повече за нашите програми и инициативи като „Еразъм+“, DiscoverEU, Европейския корпус за солидарност, стратегията на ЕС за младежта и диалога на ЕС по въпросите на младежта;

да научите за възможностите за учене, обучение и доброволческа дейност в чужбина;

да намерите вдъхновяващи истории на бивши участници и събития, които се провеждат близо до вас.

Цялата информация ще бъде достъпна на до 28 езика!

Освен това порталът скоро ще предложи пространства за сътрудничество и изграждане на контакти — както за участниците, така и за заинтересованите страни.

Приканвам ви да разгледате обновения Европейски младежки портал.

Той е ваш!”

Новият Европейски младежки портал е отговор на получената обратна връзка от потребителите на досегашния портал и е свежа промяна, която носи удобството и модерният нюх, от който младежите се нуждаят.

Той е  “Един динамичен и многоезичен портал, който вдъхновява и предоставя на младите хора и на заинтересованите лица, които живеят, учат и работят в Европа, актуална информация и възможности на европейско равнище”.

В него може да откриете:

  • разнообразна информация, която варира от различни европейски инициативи за младежта до информация относно политиките за младежта;
  • практическа информация за това как да участвате в различни проекти и как да намерите възможности за пътуване в чужбина;
  • да прочетете вдъхновяващи истории;
  • да научите последните новини и какви прояви има близо до вас.

През следващите седмици съдържанието тепърва ще бъде разширено, а за всеки, който има предложение, нужда от помощ или просто желанието да сподели мнението си по даден въпрос, можете да се свържете с Европейски младежки портал чрез тяхната платформа за въпроси.

Източник: European Youth Portal