Доброволци за творческото предизвикателство “Reimagining human rights”

Целта е да се създаде най-голямата колекция от безплатно, трайно, обнадеждаващо визуално съдържание за правата на човека, което активисти и организации с нестопанска цел по целия свят да могат да използват в своите кампании.

Организатори: Fine Acts и Hope-based comms

Присъединете се към глобално творческо предизвикателство за преосмисляне на правата на човека. Бъдещето на правата на човека трябва да бъде обнадеждаващо. Днес комуникацията за правата на човека разчита главно на сухи, назидателни, тъмни, депресиращи или агресивни тонове – както в думи, така и в образи – които не се свързват на човешко ниво чрез провокиране на съпричастност или овластяване. За да защитим правата на човека, трябва дa се предложи надеждата за по-светло бъдеще. Целта е да се покаже на хората как изглежда различната визия за правата на човека: като начин да живеем заедно живота си, начин да изградим по-добро бъдеще и като лепило, което ни свързва в споделената ни човечност.

Предизвикателството предлага просто решение на много реален проблем в света с нестопанска цел: визуалното съдържание е от голямо значение за видимостта на кампанията и ангажиращата подкрепа, но често организациите нямат необходимия капацитет или ресурси за създаването му. Тук се появявате вие. Изкуството може да помогне да се представят нови истории и да илюстрира бъдещето, към което се стремим.

Имате ли творби, които отговарят на темата, чието централно послание е надежда, задружност, споделена човечност, овластяване или устойчивост? Изпратете ги днес и помогнете да промените света!

Профил на доброволците:

  • млади артисти, заинтересувани от темата;
  • поканата е за оригинални, но предварително създадени произведения. Ако искате да проектирате и изпратите нова работа, можете да го направите, но не е задължително.

Ако вашите творби са избрани, ще бъдат качени на TheGreats.co за безплатни социално-ангажирани визуализации, предоставящи безплатна некомерсиална употреба на активисти и организации по целия свят.

Повече информация може да намерите тук.

 За да участвате, попълнете апликационната форма (в дъното на страницата).

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 15 декември 2020 г.

За контакт: hello@fineacts.co

Източник: Fine Acts

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в доброволческата инициатива. За повече информация се обърнете към посочения организатор или изпращаща организация.