Конкурс: Бъдеще в миналото, минало в бъдещето

Със следващата тема, редакторския екип на sCOOL Media иска да ви провокира да потърсите историите, заровени в собствения ви заден двор – тези на вашето семейство.

Организатор: sCOOL Media

Информация за конкурса:

По-дългото време, прекарано у дома дава възможност на всички ни да останат повече със своите близки и роднини, а всеки един от тях е носител на история. Дали тя ще бъде свързана с войнишките години на дядо ви като пилот или работата на баба ви като проектант на някоя култова сграда в града ви, или пък с пътешествията им, когато са били млади – разказите им заслужават да останат записани и не бива да бъдат загубени за поколенията.

Понякога, дори най-простичките и ежедневни сюжети – къде са ходили на почивка, какъв е бил животът им като домакини, как са се преместили от селото в града – може да стане основата на по-голяма и интересна история за времето, в което са живели.

Насоки:

Ето два примера – баба ви и дядо ви си спомнят как са ходили на палатка за две седмици на дивите плажове на Слънчев бряг през 60-те г. на ХХ век? Разкажете за това как е протичал туризма по това време, или пък за това как се променя, за да се стигне до презастрояването на курорта през последните десетилетия. Дядо ви се премества от село в града, за да работи в (тогава) новопостроен завод? Нека чуят историята му в контекста на масовата миграция на българина от селото към града след Втората световна война и индустриализацията на страната.

Като добри журналисти се очаква от вас не само да намерите добрите истории на вашите роднини, но и да разкажете за “голямата картина” около тях. Какви точно ще са историите и “картината” обаче зависи само от вас!

Преди да се включите в конкурса, запознайте с пълната информация и правилата за участие в конкурса тук.

Най-добрите материали ще получат награди

За да участвате в конкурса, изпратете вашите репортажи, интервюта и статии в писмен, видео, фото или аудио формат на имейл editor@scoolmedia.com.

Краен срок за участие: 15 януари 2021 г.

За контакт: editor@scoolmedia.com

Източник: sCOOL Media

YOUTHub не носи отговорност за провеждането на конкурса. За повече информация се обърнете към посочения организатор.