Стаж – Комуникации за развитие в Регионално бюро на MENA, Аман – Йордания

Стажантската програма на УНИЦЕФ предлага на квалифицирани и отговарящи на условията студенти уникалната възможност да придобият пряк практически опит в работата на УНИЦЕФ и системата на ООН под прякото наблюдение на опитен персонал на УНИЦЕФ .

място на провеждане Място: Аман, Йордания

Работодател: УНИЦЕФ

Регионалният офис на УНИЦЕФ за Близкия изток е в региона, където има ниски доходи, високи нива на неграмотност, лоши здравни и образователни резултати в сравнение със страни със сравними нива на доходи; неравенства между половете, висока младежка безработица; авторитаризъм и остри конфликти.

УНИЦЕФ МЕНАРО работи в целия регион, за да подкрепи държавните офиси за по-ефективно постигане на по-добри резултати за децата, чрез повишаване на нивото на здравеопазването, храненето, водата и хигиената, защитата на децата и образованието.

В момента УНИЦЕФ МЕНАРО участва и активно в борбата с COVID-19. УНИЦЕФ MENA C4D е също така ръководител на регионалната подгрупа за планиране на търсенето на ваксини за COVID-19 и подпомага страните в това.

Предвид нарастващата роля на RCCE в борбата срещу пандемията, MENARO предлага да се засили вътрешният капацитет за засилена подкрепа в региона на MENA.

По тази причина MENARO търси двама в момента записани или наскоро завършили стажанти през 2020 г.

Изисквания към кандидатите:

  • университетска степен от първо ниво по комуникативни изследвания, социални науки, политика, образование, развитие, социална / публична политика, международни отношения, обществено здраве или свързана област
  • силни аналитични, комуникативни и писмени умения
  • възможност за самостоятелна работа и решаване на проблеми в мултикултурна среда
  • отлично ниво на писмен и говорим английски език (владеенето на арабски или френски език ще бъде предимство)
  • академични постижения, както се вижда от последните архиви на университета или институцията, или, ако не са налични, препоръчително писмо от академичен ръководител
  • да нямате непосредствени роднини, работещи в който и да е офис на УНИЦЕФ
  • трудовият опит в сферата на комуникацията и развитието или хуманитарните дейности ще бъде от полза

Основни задачи на стажанта:

  • техническа и оперативна подкрепа за укрепване на подходите C4D / RCCE, с акцент върху готовността, реакцията и възстановяването от COVID -19
  • събиране и синтезиране на качествени и количествени доказателства и данни в страните от MENA за COVID -19
  • оценяване и препоръчване на потенциални контакти, мрежи, ресурси и инструменти в целия регион, за да подкрепите максимално въздействието и обхвата на инициативите C4D.

Повече информация може да намерите тук.

Заплащане: Стажът е платен (864 щатски долара на месец, както и еднократно заплащане в размер на 1000 щатски долара в съответствие с насоките за стаж на УНИЦЕФ).

За да кандидатствате, влезте в сайта, натиснете “Apply now” и следвайте стъпките.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 21 декември 2020 г.

За контакт: bulgaria@unicef.org

Източник: УНИЦЕФ

YOUTHub не носи отговорност за подбора на стажанти. За повече информация се обърнете към посочения работодател.