Стажант Журналист в Международно радио училище, Франция

Стажът дава възможност за натрупване на опит в сферата на международната журналистика и придобиване на незаменими качества и умения за работа в радио.

период на провеждане  Период на провеждане: 01.02.2021 – 02.07.2021

Работодател: EU!Radio

Този тип редакторско обучение е уникално в Европа. Като позволява на стажантите да водят и представят собствено ежедневно шоу, им се предлага шанса да се потопят истински в професионален работен екип. Всеки студент преминава пълно обучение – от обучението на редакционния процес до уменията как да управлява радиото; всичко, обяснявано от опитни журналисти. Говорене на микрофон, водене на интервю, редактиране на аудиозапис – това са някои от многото техники, които преподава отдаданият техник Лоран Пететин, който има повече от 35 години радио опит.

С близо 100 часа в ефир през целия стаж, младите журналисти изграждат своето портфолио от професионални знания. Местни, национални и европейски политически фигури редовно се канят да говорят на живо в ефир и по телефона, както в студиата, така и дори в Европейския парламент в Страсбург. Стажантите ще имат възможност за запознаства и създаване на европейски и дори международни контакти.

От 2007 г. насам в радиошколата са се представили над 200 журналисти от тридесет различни страни. Сега някои от тях работят за компании като BBC, Deutsche Welle, RTBF, Reuters, The Telegraph, Radio Sweden, ORF, Hit West…

В отбора от стажанти през 2017 г. е участвала българката Иглика Цветанова, която сама казва, че това е повече от стаж и всъщност е истинска работа в журналистическия бранш.

Организацията предлага:

  • 35 работни часа на седмица;
  • работа в екип с други европейски студенти заедно с професионален журналист;
  • 1 ежедневно шоу.

Изисквания към кандидатите:

  • студенти по журналистика, комуникация, европейски въпроси или политически науки (трябва да имате споразумение за обучение за стажове);
  • с добро ниво на френски;
  • с интерес към въпроси, свързани с Европа.

Повече информация може да намерите тук.

Стажът е платен – около 500 евро на месец + възможност за Еразъм+ гранд.

За да кандидатствате, изпратете автобиография, мотивационно писмо и готов аудиозапис на статията, предоставена на френски език, на recrutement@euradio.fr. С одобрените кандидати след първия етап, ще бъде направено телефонно интервю.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 31 декември 2020 г.

За контакт: recrutement@euradio.fr

Източник: EU!Radio

YOUTHub не носи отговорност за подбора на стажанти. За повече информация се обърнете към посочения работодател.