Онлайн конференция “Experimental Anti-Antiviolence: Audiovisual Arts to Contrast Violence among Youth”, 22 януари 2021г.

В един свят, все по-изпълнен с насилие, даването на глас на младежта е жизненоважно за противопоставянето му. Тази онлайн конференция ще представи как експерименталното видео и творческо изкуство могат да бъдат мощни инструменти за овластяване на младежта, повишаване на осведомеността и изграждане на по-толерантни общества.

място на провеждане Място: онлайн, Италия

период на провеждане  Период на провеждане: 15.30ч. – 17.00ч. , 22 януари 2021г. 

Организатор: CESIE

Относно събитието:

Физическо насилие, тормоз, кибертормоз, насилие, основано на пола, безразличие, невидимост и изолация, всички видове насилие, които докосват младежите с по-голяма сила през тези тежки пандемични времена. Но какво, ако вместо да погледнем от негативна гледна точка, се събере междукултурна група от млади хора, с техните творчески умове, изкуство и видеокамера, и подходи към нея от положителна гледна точка? Това направи група италиански младежи: противопостави се на насилието чрез експериментално видео творчество.

Ако сте млад човек, младежки работник и / или работите в областта на младежта и искате да знаете как да приложите тази иновативна методология, да видите техните видеопродукции или дори споделите собствените си видеопродукции срещу насилието с международна публика, присъединете се към финалната изложба

Събитието ще се проведе на италиански език.

 Профил на участниците:

  • младежки работници
  • обучители
  • младежки лидери
  • младежки ръководители на проекти

Повече информация може да намерите тук.

Такса за участие: няма

За да участвате, попълнете апликационната форма.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 21 януари 2021 г.

За контакт: cloe.saintnom@cesie.org , +39 0916164224

Източник: www.salto-youth.net

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в събитието. За повече информация се обърнете към посочения организатор.