Конкурс “WWE Panda Labs”

Panda Labs се организира от WWF България за първа година и се осъществява с помощта на Фондация “Америка за България”. През 2021 г. програмата ще се проведе онлайн и на живо в два града в България – Русе и София и ще се състои от 3 семестъра – всеки един от тях, посветен на дадена сфера.

Организатор: WWF

WWF България силно вярва, че няколко глави мислят по-добре от една, затова участието ти в Panda Labs ще бъде като част от отбор. Ако имаш наум няколко съмишленици, с които знаеш, че ще се сработите перфектно, може да се запишете като такъв. Ако пък досега си работил сам, не се притеснявай, екипът на Panda Labs ще ти съдейства да сформираш екип, в който заедно с други участници да работите по обща цел.

Задължително условие за всеки отбор е да бъде от 3 до 5 участника.

Твоят екип ще бъде оценяван по това колко добре работи заедно, колко иновативна е вашата идея и до каква степен тя може да се приложи в реални условия. Ще се следят също и с какво всеки един от вас допринася за изпълнението на задачата.

Условие за участие:

  • възраст между 15 и 25 години;
  • владеене на английски език;
  • интереси в сферата на науката; технологиите; иновациите; предприемачеството; устойчивото развитие на бизнеса; зелените идеи или опазването на околната среда;
  • желание да направиш нещо, за да помогнеш за бъдещето на планетата.

През 2021 година Panda Labs ще се състои от 3 семестъра, като всеки един от тях ще бъде посветен на една cферa. Всеки семестър се състои от хакатон (2-3 дни), който ще бъде провеждан онлайн или в София и Русе, както и от едноседмичен Мастър клас.

Темите за сесиите ще бъдат силна комбинация от научни проблеми и бизнес решения. Сесиите имат потенциала да формират твоя бъдещ професионален профил – от една страна ще упражняват STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) знанията ти за бъдещето, а от друга – ще развиват ценни социални умения като работа в екип и представяне и застъпване за идеите ти.

Преди да се включите в конкурса, запознайте с пълната информация и правилата за участие в конкурса тук.

 Ако твоят отбор представи най-иновативната бизнес идея по време на Мастър класа, ще бъдете наградени със стипендия в размер до 10 000 лв., за да създадете неин прототип.

Дори и да не се класираш за Мастър клас и да не спечелиш наградата, екипът на WWF България ще може да те свърже с различни центрове и организации за кариерно развитие. Така ще получиш шанс за практически стаж или дори работа в някои от компаниите, които ще се включат в програмата.

За да участвате в конкурса, попълнете регистрационната форма.

С попълването на регистрационната форма се записваш за участие за първия от трите хакатона, който ще бъде посветен на Бъдещето на отпадъците и ще се проведе онлайн от 19-ти до 21-ви февруари 2021 г. Хакатоните се провеждат под формата на събития, в които  участници от различни отбори, за ограничен период от време, генерират иновативни решения, свързани с околната среда.

Краен срок за участие: 31 януари 2021 г.

За контакт: office@wwf.bg

Източник: WWF

YOUTHub не носи отговорност за провеждането на конкурса. За повече информация се обърнете към посочения организатор.