Дългосрочен доброволчески проект в Болоня, Италия, март 2021г. – януари 2022г.

Проектът “PRESS – Periphery and Rural areas” ще бъде в Casa Santa Chiara, който е център за хора с увреждания в Болоня, където доброволците ще бъдат активно включени в мултиетническата и стимулираща среда.

място на провеждане Място: Болоня, Италия

период на провеждане  Период на провеждане: март 2021г. – януари 2022г.

Изпращаща организация: Active Bulgarian Society 

Посрещаща организация: Younet

Дейности на доброволеца:

  • да работят рамо до рамо с членовете на персонала в някои ежедневни общи дейности (семинари, физическа активност, пътувания, специални събития …)
  • разработване на някои общи проекти като видеоклип за проекта, радио интервюта, тандеми на публичен език, събития и тн.
  • доброволците ще бъдат включени най-вече в социалните и интеграционни дейности за потребителите като социално-развлекателните дейности и участие в инициативите, насърчавани от територията

Профил на доброволците:

  • на 18 – 30 години
  • на разположение за доброволчество за период от 10 месеца от март 2021г. до януари 2022г.
  • доброто владеене на английски е плюс
  • искат да участват в европейска среда с други млади хора
  • искат да практикуват и усъвършенстват уменията и нагласите си за групова работа в мултикултурен контекст
  • искат пауза от ежедневието си, момент да се съсредоточат върху себе си, да експериментират с нови неща, за да могат след доброволчеството да бъдат с по-ясни приоритети и ново дефинирани цели

Доброволците са добре дошли да учат италиански език преди и по време на службата си. Доброволците ще имат достъп до OSL (Online LinguisticSupport), за да могат да започнат курса, предоставен от програма Еразъм +. Ако е необходимо, Younet ще осигури допълнително обучение с учител по италиански език. В края на проекта доброволецът ще направи тест, за да знае крайното ниво на италиански език.

Повече информация може да намерите в инфо пакета.

Тази възможност се финансира в рамките на Европейски корпус за солидарност и покрива разходите за настаняване, храна и транспорт в рамките на проекта.

За да кандидатствате, попълнете апликационната форма.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 28 февруари 2021 г.

За контакт: absociety.info@gmail.com

Източник: activebulgariansociety.org

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в доброволческата инициатива. За повече информация се обърнете към посочения организатор или изпращаща организация.