Kitchen59 – екосистема от креативност, където талантливите хора, страстта за храната и неповторимото изживяване се срещат

Kitchen59 – едно новаторско място в близост до центъра на София. Това е много повече от просто хотел или студентско общежитие.

Вече почти привършена сградата на бул. Цар Борис III №59 дава заявка за луксозно студентско общежитие отворено за български и чуждестранни студенти учащи на територията на град София без значение от вишето училище, в което следват. Това само по себе си е прецедент тъй като досега в България не е съществувала сграда управлявана от държавна или частна институция, която да предлага общежитие на студенти от различни университети. Изключително добре оборудвано, стандарта е европейски и още с влизането през главния вход се пренасяш най-малко в централна Европа.

Рецепция, бар, ресторант, дели кафе, споделено работно място и дори бар на покрива са основните места, които обогатвяват това така приятно ново място. Освен като студентско хотелско общежитие сградата ще функционира и като хотел+. Наричам го хотел+, защото предлага много повече от хотелско изживяване. Ако на вас или близък вас роднина/приятел му се е налагало да се релокира в друга държава то ще ме разберете за какво говоря. В Kitchen59 можете да намете стая или апартамент за по-дълъг период на време и същевременно да не ви стува, колкото престоя в нормален хотел. Подходящ е за наемане за няколко месеца, тъй като е в близост до метро станция, на 2 спирки от центъра с трамвай, на 30 минути пеш от НДК, разполага с ресторант на име Таланти, който сервира обед и вечеря. Има дели кафе, където можеш да си вземеш нещо набързо, интернет има навсякъде, което го прави удобно да работите, където пожелаете.

Студентите могат да наемат единична, двойна или двойна ъглова стая, всичките със собствен санитарен възел. Впечатляващи са френските прозорци, час от които гледат към самия булеврар и определено гледката по залез слънце е вдъхновяваща. Размерите на стаите варират от 15 до 20 кв.м, изключително добре пространствено оптимизирани, съдържащи най-необходимите неща – баня, легла (широки), бюра, коркова дъска, гардероб, етажерки и хладилник. На етаж едно са отделени кухненско помещение със столова и отделно помещение, което наричат социален клуб. Тук студентите ще имат възможност да разпускат и да mingle-ват, докато се забавляват заедно. За студентите притежаващи автомобил има огромен подземен паркинг, за който може да се абонирате, а за онези от вас, които са еко – то има огромна стойка за велосипеди отстрани на сградата.

Kitchen59 е предназначен и за нас софиянци, които нямаме нужда от това да намемаме стая в хотела. Споделеното работно пространство, бара, дели кафето, рестораната и бара на покрива са отворени и за външни посетители. Планира се да се правят редовно събития с различни организации, както и самите вие можете да наемете пространството за свои събития (професионални или от личен характер). Гледката, която се разкрива от бара на покрива е просто взимаща дъха и лично аз нямам търпение да отворят и времето да се стопли, за да изпия една сангрия, докато се любувам на зелена Витоша.

Колкото до ресторант Таланти, той е като черешката на тортата. Ресторанта съществуваше и преди като се намираше в цетъра на София. Съвсем от скоро той обаче ще се помещава на партерния етаж на Kitchen59. Важното за него е, че готвят изключително вкусно и красиво и всичко се приготвя от талантливите ръце на бъдещите мастършефове на Кулинарна академия HRC.

Лично аз приемам този проект много лично, защото винаги съм си мечтала за пространство, където млади хора от различни университети биха могли да съжителстват заедно и същевременно да са част от реалния свят и да имат възможност да се докоснат до професионалисти от различни сфери в лицето на дългосрочни наематели, ползватели на споделенето работно пространство и различни професионални събития. Надявам се, че проекта ще пребъде и повече млади хора ще припознаят потенциала, който има и всичките плюсове, които носи със себе си.

Ами, до нови срещи, мили хора, аз нямам търпение да посетя Kitchen59 в завършен вариант. А и още нещо се готви при тях ….

Автор: Мадлен Ненкова-Иванова