Конкурс за комикси и карикатури “Generation equality: Picture it!”

UN Women организира глобално състезание по комикси и карикатури, за да отбележи 25-годишнината от новаторската Пекинска декларация и платформа за действие, която определи как да премахнем системните бариери, които възпрепятстват жените от равно участие във всички области на живота.

Организатор: UN Women 

Информация за конкурса

UN Women стартира кампанията за много поколения „Равенство между поколенията: Осъществяване на правата на жените за равно бъдеще“ и ще свика глобална среща за равенство между половете, форум за равенство между поколенията, съпредседателстван от правителствата на Франция и Мексико с ръководството и партньорството на гражданското общество. Форумът ще започне в Мексико Сити в края на март 2021 г. и ще завърши в Париж, Франция, в началото на юни 2021 г.

Като глобален обществен разговор за спешни действия и отчетност за равенството между половете, Форумът ще отпразнува силата на активизма за правата на жените, феминистката солидарност и младежкото лидерство за постигане на трансформативна промяна.

Условия за участие:

  • Вие сте между 18 и 28 години.
  • Вярвате в равенството между половете и реализирането на правата на жените за равно бъдеще.
  • Искате да изразите вашата визия за равнопоставеност на пола в рисунка.
  • Вашият комикс или карикатура не трябва да съдържа думи.

Победителите на първо, второ и трето място в състезанието ще получат възможност да присъстват на виртуалното откриване на форума в Париж, когато ще се проведе и изложба с карикатури от всички финалисти.

Освен това победителите ще представят работата си на няколко платформи, като например уебсайта на Cartooning for Peace, но също така и на уебсайтове на други официални партньори и съответните им социални медийни канали.

Преди да се включите в конкурса, запознайте се с пълната информация и правилата за участие в конкурса тук.

Награден фонд:

Първо място: 1200 евро

Второ място: 750 евро

Трето място: 500 евро

За да участвате в конкурса, попълнете апликационната форма.

Краен срок за участие: 14 март 2021 г.

За контакт: www.unwomen.org

Източник: www.unwomen.org

YOUTHub не носи отговорност за провеждането на конкурса. За повече информация се обърнете към посочения организатор.