Лятна стажанска програма, Институт по наука и технологии, Австрия

Лятната стажанска програма дава възможност на млади студенти да работят по изследователски проекти, заедно с наставник, като в края на програмата ще ги представят по време на изследователски симпозиум.

място на провеждане Място: Институт по наука и технологии (IST), Австрия

период на провеждане  Период на провеждане: 2-3 месеца, 15 май – 15 септември (точните дати и продължителност са по договаряне); пълен работен ден

Работодател: IST Austria

В програмата около 30-40 студенти работят в тясно сътрудничество с преподавател или член на лаборатория по кратък изследователски проект. При пристигането си стажантите получават въведение в научните изследвания в IST Австрия. Кулминацията на програмата е с изследователски симпозиум, където стаантите представят работата си пред колеги, преподаватели и лабораторни наставници.

Събития по време на лятната програма:

  • седмични презентации, предоставящи кратки прегледи на изследванията, проведени в групи в IST Австрия, проведени от съответните преподаватели или техните докторанти (юли и август);
  • покана за ежегодното барбекю IST Австрия (юни);
  • годишна сесия на плакати, в която стажантите подготвят плакат, описващ подробно своя изследователски проект в IST Австрия (август).

Изисквания към кандидатите:

  • бакалаври (поне 5 семестър) и магистри, които се стремят да разширят своя научно-изследователски опит;
  • млади хора, които се интересуват от основни изследвания в областта на биологията, компютърните науки, науките за данни, математиката, физиката, неврологията и интердисциплинарните области.

Работен език: английски.

Необходими документи:

  • CV;
  • Мотивационно писмо;
  • Уверение от университета с успеха от изминалите семестри и дипломи от всички завършени степени на обучение (необходими са и преводите им на английски);
  • Информация за контакт на 1 или 2 преподаватели/академични наставници.

Повече информация може да намерите тук.

Стажът е платен. Всеки избран кандидат получава обезщетение за подпомагане на разходите за живот в Австрия и пътуване до и от Австрия.

 За да кандидатствате, се регистрирайте в сайта и изпълнете следващите стъпки.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 15 февруари 2021 г.

За контакт: istintern@ist.ac.at

Източник: ISТ Austria

YOUTHub не носи отговорност за подбора на стажанти. За повече информация се обърнете към посочения работодател.