Младежки обмен „In their Shoes!“ – Загреб, Хърватия, 9 април 2021 – 17 април 2021

Търсят се 18 участника от България за младежки обмен в Европа, подходящ за ученици, студенти и млади професионалисти.

Място: Funk Lounge Hostel в Загреб, Хърватия

период на провеждане  Период на провеждане: 9 април 2021 – 17 април 2021

Изпращаща организация: Para taekwondo Club Krijesnice

Посрещаща организация: ArTeam 

Цели на проекта:

  • подпомагане на взаимодействието и развитието на разбирателство, толерантност и приемане между млади хора с и без увреждания;
  • насърчаване на изразяването, обсъждане на общи ценности и намиране на общи интереси като канал за установяване на качествен диалог и сътрудничество между участниците;
  • да се даде възможност на участниците в неравностойно положение да поемат рискове и да се популяризират бойните спортове сред тях и по този начин да се насърчи на равенството между всички;
  • повишаване на междукултурната информираност на участниците, чувството им за принадлежност към една и съща общност в ЕС, както и да се развият техните езикови умения.

Използваните методи за постигане на целите на проекта ще включват: интерактивни игри и енергизатори, ролеви игри, симулации, индивидуална и групова работа, дискусии и упражнения по бойни изкуства като таекуондо, карате, джудо и др.

Профил на участниците:

  • 14 участника между 15 – 30 години + 2 лидери на групи и 2 придружителя без възрастова граница.

С приоритет за участие са младежи със специални нужди и/или по-малко възможности (например: Психични разстройства; Физически увреждания; Икономически пречки; Социални препятствия и други).

Такса за участие: 20 евро (при желаещи, които имат финансови затруднения, такса не се заплаща)

Тази възможност се финансира в рамките на програма Еразъм+ и покрива разходите за настаняване, храна и транспорт в рамките на проекта. При необходимост от PCR тест за пътуването, организацията-домакин ще възстанови направените разходи.

Пътуването трябва да бъде извършено с автобус до Загреб или с кола с по 4-ма пътуващи.

За да кандидатствате, попълнете апликационната форма.

Краен срок за кандидатстване: възможно най-скоро

За контакт: ptkrijesnice@gmail.com

Източник: Facebook страницата на ArTeam

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в младежкия обмен. За повече информация се обърнете към посочената изпращаща организация.