Национален ученически литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена” 2021

Темата на осмото издание на конкурса е „Ще ви разкажа за моя спасител”, която предизвиква младите автори да дадат полет на въображението си като се опрат на историческата правда в своите художествени творби.

Организатор: Алеф

Кой е спасителят, предотвратил изпращането на евреите ни в лагерите на смъртта? Какво го е накарало да рискува своя живот, за да спаси друг? Какво е чувството да си в опасност и да разчиташ единствено на смелостта на приятел или на морала и човеколюбието на непознат? Потърсете своя отговор на тези въпроси.
Много са примерите за достойно поведение и съдбоносни избори, които българския народ прави, за да спаси своите евреи. Записани в аналите на паметта, те чакат да бъдат възкресени в съвремието и чрез творческото въображение на млади разказвачи.
Творбата ви трябва да бъде базирана на реални събития и личности, свързани с тежките за българските евреи години /1941-1944/ и тяхното спасяване.

Условие за участие:

  • могат да участват ученици от VІІІ до ХІ клас от цялата страна;
  • разказите ви не трябва да надхвърлят 5 печатни страници А4, 12 пункта.

Всички номинирани разкази ще бъдат събрани в книжно издание.

Преди да се включите в конкурса, запознайте с пълната информация и правилата за участие в конкурса тук.

Победителите ще получат парични награди:

  • I място – 600 лв;
  • II място – 500 лв;
  • III място – 400 лева.

Има предвидени и материални награди. Заелите призови места в ученическия конкурс ще имат правото да кандидатстват за получаване на годишна стипендия /12 мeceцa х 135 лева/ или за еднократно финансово подпомагане в размер до 195 лв.

Всички номинирани ученици ще бъдат поканени в Бургас на тържествена церемония по награждаване, на разноски на организаторите,  през пролетта на 2021 г.

 За да участвате в конкурса, изпратете своите произведения, придружени с ваше лично представяне и данни за контакт на center.alef@gmail.com

Краен срок за участие: 1 март 2021 г.

За контакт: 0887 907 067 или във Facebook.

Източник: Алеф

YOUTHub не носи отговорност за провеждането на конкурса. За повече информация се обърнете към посочения организатор.