Онлайн обучение по дигитална младежка работа

Този курс е отворен за всеки по света, но основно фокусиран върху младежки работници и неформални преподаватели от Европа, желаещи да научат за дигиталната младежка работа.

Място: Онлайн

период на провеждане  Период на провеждане: 1 март – 29 март 2021 г.

Организатор: Националната агенция на програма Еразъм+ в Литва

Изпращаща организация: ЦРЧР

Тази мобилност се организира или посреща от Национални агенции  „Еразъм+“, от SALTO (Support, Advanced Learning and Training Opportunities) и различни неправителствени организации.

Съдържанието на курса следва потребностите от обучение, идентифицирани от експертната група, която предоставя препоръките за политиката, нуждите от обучение и примери за добри практики за развитие на дигитална младежка работа.

Цели на мобилността:

  • Да предостави знания за дигиталната младежка работа в Европа
  • Да подкрепи развитието на дигиталната младежка работа, като предостави примери за добри практики и практически инструменти
  • Да подкрепи споделянето на добри практики за дигитална младежка работа
  • Да свързва организации и хора, които се интересуват от развитието на младежката дигитална работа

Курсът ще предлага анимирани видеоклипове, примери за добри практики, дейности за самооценка, споделяне на знания в дискусионни форуми, ресурси, практически инструменти и задачи по следните теми:

Модул 1: Общо въведение в дигиталната младежка работа
Модул 2. Дигитализация на обществото и въздействие върху младежката работа
Модул 3: Планиране и проектиране на дигитална младежка работа
Модул 4: Грамотност за информация и данни в младежката работа
Модул 5: Онлайн комуникация
Модул 6: Дигитално творчество
Модул 7: Безопасност онлайн
Модул 8: Размисъл и оценка за развитие на дигиталната младежка работа

Тези дейности ще бъдат хоствани на платформата за онлайн обучение Canvas. Ще можете да следвате пълни курсови дейности или да изследвате само избрани теми. Можете да се присъедините по всяко време и да започнете да учите от двата първи модула от момента, в който имате достъп до курса.

Профил на участниците:

  • младежки работници, работещи с младежи, специалисти от организации в областта на образованието, обучението и младежта или други заинтересовани страни, които действат като мултипликатори в областта на образованието, обучението и младежта.
  • възраст над 18 години;
  • владеене на английски език на работно ниво;
  • всеки желаещ да научи за дигиталната младежка работа.

Освен това фасилитаторите на курсове ще предлагат поредица от уебинари, където можете да се присъедините в определени дни и часове. Уебинарите ще бъдат записани и по-късно качени в съдържанието на курса.

Повече информация може да намерите тук.

В SALTO мобилностите може да участвате веднъж годишно. Според правилата на дейността може да кандидатствате за всяко едно обучение, семинар, за които проявявате интерес, но ще бъдете одобрени само веднъж за една година. Това изискване е с цел да могат повече хора да вземат участие в Програмата. Разберете повече тук.

За да кандидатствате, кликнете върху апликационната форма.  След това въведете имейла си, щракнете, ако сте нов потребител на съществуващ потребител на „Canvas Free for Teachers“, регистрирайте се и влезте в курса.

Всеки завършил курса ще получи отворени цифрови значки за всеки модул и сертификат Youthpass за завършване на поне един модул от курса.

 Краен срок за кандидатстване: 14 февруари 2021 г.

Дата на селекция: 24 февруари 2021 г.  За резултатите от селекцията, кандидатите се уведомяват по имейл.

За контакт: Monika

Имейл: monika@jtba.lt

Телефон: +37060720631

Източник: SALTO Youth

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в мобилността. За повече информация се обърнете към посочения организатор и контакт за връзки.