Теодора Гигова – по пътя на творческата кариера

Здравей, читателю!

Вероятно не ти се чете много, затова съвсем набързо ще ти разкажа за себе си.

Казвам се Теодора и съм на 23 години. Родена съм в Ботевград, но в последните няколко години се подвизавам основно из София. А какво правя в столицата? Дойдох тук, за да уча, а покрай това и за да открия нови приятелства, да опозная живота в големия град и да се опитам да открия своето място.

След няколко месеца ще грабна бакалавърската си диплома и ще преследвам мечтаната кариера. Е, първо трябва да направя дипломната си работа. Ама… хайде сега. Да не си разваляме настроението. Сигурно се чудиш какво точно уча. Веднага ще ти кажа. Вече четвърта година задълбочено изучавам Графичен дизайн (в СУ и извън него) и се надявам съвсем скоро да работя в тази изключително интересна и обширна област.

Нека обаче ти споделя нещо по-интересно. За Графичен дизайн ще си говорим много в бъдеще, тъй като ще бъда стажант по Графичен дизайн в YOUTHub в следващите няколко седмици. Сега обаче акцентът е друг. Сега трябва да ме опознаеш.

Често ме определят като инатлива себекритична личност, която страда от краен перфекционизъм и работохолизъм. Уж се дължало на зодията – козирог съм. „Все напред с рогата“, както казва мама. Но… знам ли. Може и да съм си просто аз.

Понякога съм малко странна. Имам си разни настоения. За околните е много лошо, когато ми е криво. Обаче… ако всичко ми е наред, съм много позитивен и забавен човек. Поне така съм чувала.

Обожавам природата. Особено морето ми е слабост. Имам си едно кътче, недалеч от Варна, което винаги ме успокоява. В околията на София бягам от реалността, разхождайки се покрай Панчаревското езеро. А в Ботевград се лутам из горичките с най-лигавия лабрадор в света.

Разбира се, имам си и мързеливи дни. Прекарвам ги с купа пуканки, един сезон на някой сериал и любимото си одеало. Имам си и дни за приятели. Ходим на разходки, играем игри, смеем се и правим всичко, което ни идва на ум. Имам си и дни за себе си. Често са свързани с ароматна свещ, маска за лице и горещ шоколад. Или пък с хартия, туш и перо. Понякога молив, друг път четка и боя. Или пък графичен таблет и монитор. Така де, казано накратко, имам си и дни, в които творя.

Та… и тук в YOUTHub пак ще майсторя. Ще порисувам, ще поразмествам елементи, ще си играя с цвят. Може пък и в групов проект да се включа. Знам ли какво ще ми хрумне. Имам разни идеи. Съвсем скоро ще ги видиш. Бас ловя, че ще ти харесат.

Сигурно се чудиш как попаднах тук. Ами съвсем случайно, признавам. И аз не знам как точно стана. Щастлива случайност?! А може би… съдба?! Каквото и да е, мога само да кажа: „благодаря“.

Хайде, бягай. Виждам, че бързаш. Скоро пак ще ти разказвам за себе си. Имаме много да си говорим. А може пък направо да ти показвам. Знам ли. Ще я видим тази работа. А до тогава…

Пази се и преглеждай сайта на YOUTHub. Не се знае какво може да изникне.

Поздрави,

Теди