Конкурс #SumItUp

#SumItUp е състезание за климатично образование, което призовава младите творци да развихрят въображението си и да споделят творческите си работи!

Организатор: REACH NOT PREACH

Информация за конкурса

Състезанието #SumItUp ви кани да използвате автентичния си глас, за да представите едноминутен видеоразмисъл или да развихрите креативността си, за да представите уникална визуална инфографика за случилото се в един от епизодите на #Youth4ClimateLive Series.

Поредицата #Youth4ClimateLive има общо 9 епизода. Всеки епизод разглежда действията по климата под различен ъгъл, независимо дали става дума за природни решения или младежки действия, и като такъв, всеки епизод има уникални ключови моменти. Всичко, което трябва да направите, е да изберете епизод, който резонира с вас и … #SUMITUP!

Условия за участие:

  • Вашата концепция трябва да бъде оригинална.
  • Трябва да лицензирате / да получите правата за използване на всички елементи във вашето представяне, които не са оригиналната ви работа.
  • Трябва да сте на възраст между 15 и 29 години, за да имате право да участвате.

Не сте сигурни как да #SumItUp?

Е, представете си, че сте в стая, пълна с хора, които не са виждали епизоди на Youth4ClimateLive; целта ви е да създадете видео или инфографика, която обобщава това, което те трябва да знаят от избрания от вас епизод.

  • Чрез видео: Видео съобщението има за цел да предаде основните теми от епизода чрез вашите думи. То не трябва да бъде по-дълго от 1 минута и може да бъде толкова креативно или просто, колкото искате.
  • Чрез инфографика: Инфографика, която има за цел да предаде идея или концепция чрез картинки, цифри и други забележими елементи, с възможно най-малко текст или звук. Текстът е разрешен, но използвайте само това, което е необходимо, и бъдете креативни и с него.

Преди да се включите в конкурса, запознайте с пълната информация и правилата за участие в конкурса тук.

Награди: Трите най-добри предложения ще имат своето творческо обобщение, представено на събитието Youth4Climate: Driving Ambition Pre-COP в Милано 2021. Те ​​ще получат пълен кредит и признание за работата си.

От тримата финалисти ще бъде избран един победител, който да спечели пътуване (включително и настаняване) до Милано, за да представи лично своето творческо обобщение на Youth4Climate: Driving Ambition в Милано от 28 до 30 септември 2021 г. 

За да участвате в конкурса, попълнете апликационната форма.

Споделете вашата творба в социалните си медии, като използвате хаштага #SumItUp. Не забравяйте да маркирате @UNYouthEnvoy,@Connect4Climate и @PreCop26ITA.

Материалите ще бъдат публикувани на платформата Reach Not Preach, така че #Youth4ClimateLive аудиторията може да гласува за любимия си #SumItUp в края на състезанието.

Краен срок за участие: 31 март 2021 г.

За контакт: connect4climate@worldbank.org

Източник: www.reachnotpreach.com

YOUTHub не носи отговорност за провеждането на конкурса. За повече информация се обърнете към посочения организатор.