Конкурс за есе, стихотворение и фотоколаж „EДИНСТВО в многообразието на ЕВРОПА“

Сдружение „Учебна работилница Европа“ – Плевен обявява конкурс за ученици, студенти и младежи на тема „EДИНСТВО в многообразието на ЕВРОПА“.

Организатор: Сдружение „Учебна работилница Европа“ – Плевен

Информация за конкурса

Конкурсът ще се проведе в две категории:

  1. За стихотворение и фотоколаж – за ученици от 5 до 8 клас. Всеки участник може да представи по една творба от двата вида. При колажите се допуска участие в екип от двама, максимум трима души.
  2. За есе – за ученици, студенти и младежи, разделени в две възрастови групи: първа възрастова група: от 13 до 18 години; втора възрастова група: от 19 до 29 години.

Условия за участие:

  • ученици от 5 до 12 клас, студенти и младежи на възраст до 29 години.
  • За стихотворенията няма ограничения.
  • За фотоколажите: максимален размер 70х70 см. Да са върху кадастрон, без рамка. Може да са изработени освен със снимки, с изрезки от вестници, списания или брошури.
  • За есетата: ясно формулирана авторска теза в съответствие с избраната тема; целенасочена и задълбочена аргументация; структурираност на изложението; стилова и езикова грамотност; обем до 3 600 знака (2 стандартни машинописни страници), двустранно подравнени, шрифт Times New Roman, 12 пункта.

Преди да се включите в конкурса, запознайте с пълната информация и правилата за участие в конкурса тук.

Награди: Класираните на първите 3 места в съответните категории и възрастови групи ще получат награди – ваучери за книги от книжарници „Сиела“.

Класираните на първо място стихотворения и есета ще бъдат публикувани в интернет страницата на сдружение „Учебна работилница Европа“ и в сайта на проекта.

Победителите ще бъдат обявени и наградени на Дискусионен семинар „ЕВРОПА в многообразието – срещу популизма и антисемитизма в нашия град, в нашата държава и в Европа“.

За да участвате в конкурса, изпратете стихотворенията и есетата на konkurs_proektedinstvo@abv.bg.

Фотоколажите можете да донесете на място или да изпратите по пощата до офиса на сдружение „Учебна работилница Европа“: Плевен 5800, ул. „Александър Стамболийски“ №1, офис 302.

Краен срок за участие: 31 март 2021 г.

За контакт: 0898515193 – Иванка Ватева, 0899139011 – Пенка Спасова

Източник: www.ngobg.info

YOUTHub не носи отговорност за провеждането на конкурса. За повече информация се обърнете към посочения организатор.