Национален литературен конкурс “Kакво ми разказа вятърът”

Организаторите на XXIII Национален фестивал на детската книга – Сливен, 2021, обявяват национален литературен конкурс на тема “Kакво ми разказа вятърът”.

Организатор: Регионална библиотека „Сава Доброплодни” 

Информация за конкурса

От 11 до 13 май 2021 г., в гр. Сливен, по инициатива на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” ще се проведе XXIII Национален фестивал на детската книга – единственият форум в България, посветен изцяло на детската книга, на проблемите свързани с нейното издаване, разпространение и четене в дигиталната епоха.

Наред с многобройните прояви, които се организират в рамките на фестивала, с цел провокиране въображението и творчеството на децата и тийнейджърите от цялата страна и от българските общности в чужбина и тази година ще се проведе Национален литературен конкурс.

Условия за участие:

  • В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години.
  • Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби (разказ, приказка, стихотворение), специално създадени за конкурса.
  • Творбите да са с обем до 5 стандартни компютърни страници (60-66 символа на ред, 28-30 реда на страница) и да бъдат изпратени на e-mail или в печатен вид.

Преди да се включите в конкурса, запознайте с пълната информация и правилата за участие в конкурса тук.

Награди: Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник.

Наградите на отличените участници ще бъдат връчени на специална церемония в дните на XXIII Национален фестивал на детската книга.

За да участвате в конкурса, изпратете творбите с обозначени на тях: трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и e-mail за контакти, на адрес:

8800 гр. Сливен
ул. “Никола Карев” № 1
Регионална библиотека “Сава Доброплодни”
(за литературния конкурс)

или на e-mail: reglibsliven@iradeum.com

Краен срок за участие: 22 март 2021 г.

За контакт: reglibsliven@iradeum.com

Източник: kulturni-novini.info

YOUTHub не носи отговорност за провеждането на конкурса. За повече информация се обърнете към посочения организатор.