Включи се в благотворителното спортно събитие “Предизвикай се с кауза” на 30 май

За първи път “Предизвикай се с кауза” обединява хиляди хора в подкрепа на достъпа до качествено образование

Благотворителното спортно събитие насърчава всеки да изпълни лично спортно предизвикателство на 30 май за успеха на всяко дете в България

Първото издание на благотворителното спортно събитие “Предизвикай се с кауза” ще се проведе на 30 май от различни точки на България и света. Целта на събитието е да обедини хиляди хора, които вярват, че образованието е ценност за цялото общество, като ги провокира в рамките на един ден да изпълнят лично спортно предизвикателство. Събитието се организира от фондация “Заедно в час” и е вдъхновено от примера на различни хора, които през годините подкрепят организацията през физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др. Партньори на инициативата са технологичната компания Nexo и Nexo, Garitage Park, Garitage sports center, зала “Левски София”, детска градина “Веселото Гардже”, CrossFit Vitosha и BRUM Scooters.

Заради пандемията събитието няма да събира желаещите да се предизвикват на едно място, а всеки участник ще може да направи своето спортно предизвикателство от свободно избрано място и време през деня на 30 май.

 

Регистрация и отбори

Събитието е отворено за хора на различни възрасти и без значение от тяхната физическа подготовка. Всички, които са готови да се впуснат в “Предизвикай се с кауза” трябва само да се регистрират предварително на сайта на събитието – zaednovchas.bg/sport/ и да попълнят кратък формуляр. След това остава само да изпълнят своето предизвикателство на 30 май. В регистрационната форма участниците могат да изберат от спортните категории – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга по избор.

Регистрацията в сайта на събитието освен заявка за конкретно спортно предизвикателство включва и билет дарение в подкрепа на “Заедно в час”. Всички събрани дарения ще бъдат инвестирани в работата на организацията за осигуряване равен достъп до качествено образование за всяко дете. За събитието желаещите могат да се регистрират индивидуално или групово, като втория вариант намалява цената на билетите и увеличава възможността за приятно прекарване и позволява събитието да бъде съчетано с тиймбилдинг активности.

 

Предизвикателства за ученици

Учениците под 18 години и всички деца се включват в “Предизвикай се с кауза” без заплащане на билет дарение, като това позволява да участват заедно със своите семейства или съученици. В партньорство с фитнес специалистите от Chair Up за учениците са предвидени и специални надъхващи упражнения за тренировка у дома, с които да подготвят за предизвикателството, но и да се борят със заседяванетоването около дистанционното обучение. Учениците участват и в специална томбола за посещение от ултрамаратонеца Краси Георгиев.

 

Посланиците

“Предизвикай се с кауза” вдъхновява и популярни личности от различни сфери да се включат с лично предизвикателство в събитието. До момента сред известните посланици, които застават зад каузата на събитието са ултрамаратонецът Краси Георгиев, сноубордистката Сани Жекова, фитнес инструкторът Инес Субашка, актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Валентина Каролева и Георги Златарев, Кубрат Пулев, гимнастикът Йордан Йовчев и други. В седмиците до 30 май те ще споделят повече за своите предизвикателства, процеса на тренировка и съвети за подготовка в различните спортни категории.

 

Томбола с награди

Всяка регистрация за “Предизвикай се с кауза” автоматично включва и записаните участници в томбола с награди от партньори на събитието, които ще бъдат изтеглени след 30 май. Сред наградите до момента са включени вдъхновяващи книги, подаръчни ваучери за преживявания, спортни артикули и др. Те са осигурени от AMG Publishing, Stanimira Chocolate House, Utopia Forest, Sport Depot, Walltopia и др. Информацията за наградите непрекъснато се допълва и е достъпна на сайта на събитието.

 

Каузата

Фондация “Заедно в час” вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. “Нов път в преподаването” е първата и най-успешна програма на организацията. Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства. През миналата година организацията стартира и втора програма “Училища за пример”, която е насочена към развитие и подкрепа на цели училищни екипи.

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.