Нестле България стартира най-голямата си зелена инициатива Recover Green, 3-4 юли 2021 г.

Кампанията се провежда за втора поредна година и е част от дългосрочните ангажименти на компанията към опазването на околната среда и природните ресурси, а неин основен фокус е да мотивира обществото в България да се присъедини и с малки стъпки всеки един от нас да има своя принос към голямата цел за по-чист общ дом.

Инициативата Recover Green цели да вдъхновява гражданите към по-природосъобразно ежедневие като им поставя различни „зелени предизвикателства“, които да насочат вниманието на обществото към три различни екологично ориентирани теми – опазване на водни ресурси, намаляване на употребата на пластмаса и правилно разпределяне на отпадъците.

Кулминацията на Recover Green е събитие по почистване, което ще се състои на 3 и 4 юли 2021 г. В резон с текущата епидемиологична ситуация в страната, събитието по почистване ще е базирано изцяло на самоорганизация и доброволчество. За тази цел, ние насочваме гражданите към три от най-замърсените локации в страната:

  • река Места,
  • река Марица и
  • Черноморието,

а вие имате свободата да изберате сами къде да почистите.

Кампанията до момента е подкрепена от неправителствените организации „Асоциация на родители“, „Национален Младежки Форум“, „Тротоара“ и „Art Against Plastic“, които ще се присъединят с доброволци към почистването.

От страна на Нестле няма да бъдат предоставени материали.

Ако желаете да се включите можете да го направите тук: Регистрационна форма: Почисти едно от трите най- замърсени места в България