Менторска програма за ученици в неравностойно положение

Наставлявани по програмата „Лидери на програмата“ ще предават своя опитна ученици в неравностойно положение.

период на провеждане  Период на провеждане:

  • Събитието за работа в мрежа се предвижда за февруари 2022 г., а церемонията по награждаване и признание на активни ментори и наставлявани  – през март 2022 г.

Организатор: Bulgarian Cheavning Assosiation

Цели на обучението:

След успеха на наставничеството по менторската програма „Лидери на промяната“ , Българска Чийвнинг асоциация разширява програмата с подкрепата на британското посолство София към учениците в неравностойно положение.

Новата инициатива ще използва мрежата от студенти, които са учили в Обединеното кралство, Чийвнинг алумни и ментори от менторска програма, за да подкрепи ученици в неравностойно положение за кандидатстване в университет. Целта е и по-нататъшно развитие на менторската програма „Shapers of Tomorrow“, за да се разшири наставничеството и подкрепата на връстниците към (потенциални) студенти от неравностойно положение, за да им се помогне да започнат професионално обучение или продължат висше образование, и да разшири възможностите за работа в мрежа, за да им помогне да преминат от обучение по заетост.

Профил на участниците:

Бързото наставничество е поредица от кратки, фокусирани разговори по конкретни въпроси. Разговорите включват индивидуално взаимодействие между наставлявания и редица ментори по последователна поръчка. Това позволява на наставляваните да изпитват повече взаимодействия и след това могат да получат много информация от различни ментори с различен опит.

Програмата е отворена за кандидатстващи и наставници от средата на септември до средата на октомври 2021 г. Подбора и свързването ще бъде до края на октомври, когато обучението за ментори и наставлявани ще бъде организирано онлайн. Наставниците и наставляваните ще получат достъп до платформата Shapers of Tomorrow, където са достъпни специални материали и интерактивно обучение.

Българската Чийвнинг асоциация ще си партнира с организации, работещи с групи в неравностойно положение в подкрепа на усилията им да оформят бъдещето на мотивирани и насочени към бъдещето младежи.

 Повече информация може да намерите тук.

Регистрация за ментори, Регистрация за наставлявани

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 30 октомври 2021 г.

За контакт: chevening.bg@gmail.com

Източник: НПО Портал

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в обучението. За повече информация се обърнете към посочения организатор.