Обучение „Fake the System: Европейски инструменти срещу дезинформацията“,

период на провеждане  Място и период на провеждане:

  • обучения на живо и онлайн, които ще се проведат в София в периода декември 2021 г. – март 2022 г.
  • възможност за 5-дневна международна мобилност в Университета „Лусофона“ в Лисабон (Португалия) през април 2022 г.

Изпращаща организация: АЕЖ-България

АЕЖ-България кани младежи с интерес към журналистиката, европейските политики и комуникациите да се включат в международната програма „Fake the System: Европейски инструменти срещу дезинформацията“.

Програмата е съвместна инициатива на пет организации – Italy for EU (Италия), MAD for Europe (Испания), Mano Europa (Литва), COFAC (Португалия), MHT CONSULT APS (Дания) и АЕЖ-България, и е финансирана по програмата „Еразъм +“ на ЕС.

Тя предвижда двудневна работилница в София, водена от експерти от АЕЖ-България, в рамките на която 8 младежи ще се запознаят с проблема с дезинформацията в различните европейски страни, успешните (и неуспешните) практики за противодействие, както и със специфични методи и инструменти за разпознаване и развенчаване на фалшиви новини и митове. Четиримата най-активни участници ще имат възможност да се включат в 5-дневно посещение в Лисабон заедно с младежи от другите страни участнички в проекта, където ще представят дейността на работните групи на национално ниво и ще създадат контакти за бъдещи сътрудничества помежду си.

Изисквания към кандидатите:

  • младежи на възраст от 20 до 30 години, чийто образователен или професионален интерес е свързан с журналистиката, комуникациите, европейските политики и младежки дейности.
  • Владеенето на английски език на ниво B1 е задължително.
  • Предишни участия в доброволчески или младежки дейности ще бъдат считани за предимство.
  • Осигурен е пълен достъп и възможност за участие на младежи с различни възможности.
  • Селектираните кандидати ще преминат през кратко събеседване на английски език.

 За да кандидатствате, попълнете апликационната форма.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване:  до 16:00 ч. на 3 декември 2021 г.

Одобрените участници ще бъдат поканени на неформална среща за запознаване на екипа през декември 2021 г., а работилниците ще се състоят през 2022 г.

За контакт: team@aej-bulgaria.org

 Източник: АЕЖ

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в програмата. За повече информация се обърнете към посочения организатор.