Бъди “Климатичен герой” с WWF

Младежите ще имат възможност да се включат в събития за повишаване на техните познания в сферата на климата и да се превърнат в посланици на нашата Планета.

Организатор: WWF България и Дружество за ООН в България

Целта на Програмата Climate Heroes България е да подкрепи младежи от 15 до 25 год., като им даде възможност да се включат в събития за повишаване на техните познания в сферата на климат и климатични промени и да се превърнат в посланици на нашата Планета.

Ако избереш да станеш КЛИМАТИЧЕН ГЕРОЙ, ще преминеш няколко обучения, които ще ти помогнат да намалиш своя въглероден отпечатък и ще те научат как да мотивираш и други хора да направят това. За да имаме здрава планета.

И освен това ще разбереш:

  • защо е от значение да запазим покачването на температурата на планетата не повече от 1.5°C
  • как можеш да организираш въздействащи инициативи, които мобилизират хора към промяна
  • как да създаваш интересно и обучително съдържание онлайн

Разбира се, ще срещнеш и ще се запознаеш с нови готини хора. Заедно ще предизвиквате най-доброто един у друг, за да създавате промяната.

Ако си ако си младеж и искаш да вдъхновяваш връстниците си чрез образователно видео съдържание в YouTube, то мисията да бъдеш климатичен герой е точно за теб. В проекта ще научиш много и ще имаш възможността да създаваш видеа с помощта на WWF.

Условие за участие:

В програмата могат да участват младежи от 15 до 25 години с интереси към теми като климат и климатични промени, опазване на околната среда и свръх консуматорството.

Изпрати кратък текст (до 250 думи) или видео (до 1 минута) по някоя от следните теми:

  • „Климатичните промени в нашето ежедневие”
  • „Връзката между начина на живот и климатичните промени”
  • „Личният принос в борбата с климатичните промени”

След преминаване на етапа по подбор те очаква обучение, което ще те научи на всичко необходимо, за да бъдеш климатичен герой и да предаваш знание на околните чрез видео съдържание.

Обученията ще се проведат на живо в 2 части в периода 25-27.02.2022 и 11-13.03.2022. За всички участници ще бъдат покрити разходите по настаняване, път и храна.

Максималният брой участници в първия кръг на Climate Heroes програмата е 15 човека.

График за Климатични герои

Пълните условия можеш да намериш тук.

За да кандидатстваш, попълни формата.

Краен срок за участие: възможно най-скоро

За контакт: Виктория Табакова, Координатор младежка ангажираност WWF България, vtabakova@wwf.bg и Райна Попова, Мениджър проект Climate Heroes WWF, rpopova@wwf.bg

Източник: Климатични герои

YOUTHub не носи отговорност за провеждането на кампанията. За повече информация се обърнете към посочения организатор.