Обучение по кръгова иконимика за младежи

Организатор: JA България

JA България предлага възможност за всички младежи, интересуващи се отопазване на околната среда, разумно използване на ресурси и рециклиране на материали!

Включете се в безплатното обучение „Младежи в кръговата икономика“ (Girls Go Circular), имащо за цел да предостави дигитални и предприемачески умения на младежи от Европа на тема кръгова икономика. Материалите в обучението са изцяло преведени на български език, което ги прави достъпни за ученици от различни образователни направления.

Обучението се реализира в партньорство с Европейския институт по технологии и предприемачество (ЕИТ), а в основата на проекта е създаването на онлайн пространство за обучение по кръгова икономика.

Платформата предлага обучителни модули, насочени към предизвикателствата, свързани сустойчивото извличане, устойчиво потребление и повторна употреба на природни ресурси. Те включват обучение как да се премине от линейна към кръгова икономика в 8 модула на теми: пластмаси, метали, устойчива мода, смартфони, електронни отпадъци, роботика и кръгова икономика, климатични промени и кръгова икономика, кръгова икономика и храни, както и два въвеждащи модула – за интернет безопасност и основи на кръговата икономика.

Проектът е насочен към насърчаване на женското предприемачество, но е отворен и за всички, интересуващи се от тематиката.

Съдържанието е интерактивно и за да могат учениците да получат сертификат, трябва да преминат въвеждащ модул + поне един от тематичните такива до края на януари 2022 г. Като време, това ще им отнеме около час, а преминаването на цялото съдържание – около 4 часа. Сертификатите ще са от полза на младежите при изграждането на бъдещата им професионална автобиография

За да се включите, регистрирайте се ТУК.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 31 януари 2022 г.

За контакт: JA.BULGARIA@JABULGARIA.ORG

Източник: НПО портал  

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в обучението. За повече информация се обърнете към посочения организатор.