Стани част от доброволческия екип на “Голям брат, Голяма сестра”, Пловдив

Стани част от доброволческия екип на “Голям брат, Голяма сестра” и помагай на деца и младежи в неравностойно положение

място на провеждане Място: Пловдив

Организатор: Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България”

Можеш да кандидатстваш, като избереш своята краткосрочна мисия … а защо не и двете:

 1. Кампания “Първи срещи” – Ако имаш интерес към темите за човешки права и достойнство, равенство между половете, агресия, реч на омразата онлайнКампания “Първи срещи” има за цел да повиши чувствителността и осведомеността на млади хора в неравностойно положение от град Пловдив по теми като човешки права и достойнство, сексуална ориентация и равенство между половете, агресия и насилие над момичета и жени и прояви на омраза онлайн.период на провеждане Кога и къде?
  За тази цел в периода м. март – м. октомври 2022 г. ще се проведат 12 тематични уъркшопа и 6 творчески занятия по горепосочените теми с деца и младежи от КСУ “Олга Скобелева” и КСУ “Княгиня Мария-Луиза” – град Пловдив, които ще бъдат водени от доброволци. Всяко занимание ще има продължителност 90 мин.На 19 февруари 2022 г. ще се проведе кратко обучение с всички кандидати, като форматът ще зависи от обстановката и нагласите ти за осъществяване му, а продължителността му ще бъде не повече от 2-3 часа. Участието в обучението не те задължава да продължиш като доброволец, но ако искаш да си част от Кампанията, е нужно да си преминал/а обучението.
 2. “Здраве(й)!” – Ако имаш интерес към темите за здравословен начин на живот, хранене, физическа активност и психическа устойчивост.Основната идея на проект “Здраве(й)!” е да подобри здравословните навици (хигиена, хранене, физическа активност и психическа устойчивост) на деца и тийнеджъри от КСУ “Олга Скобелева” и КСУ “Княгиня Мария Луиза” в гр. Пловдив.период на провеждане Кога и къде?
  За тази цел, в периода м.март – м.септември 2022 г. ще се проведат общо 24 тематични уъркшопа по горепосочените теми с деца и младежи от КСУ “Олга Скобелева” и КСУ “Княгиня Мария-Луиза” , град Пловдив (по 12 във всяка институция), които ще бъдат водени от доброволци. Всяко занимание ще има продължителност от 2 часа.На 20 февруари 2022 г. ще се проведе кратко обучение с всички кандидати, като форматът ще зависи от обстановката и нагласите ти за осъществяване му, а продължителността му ще бъде не повече от 2-3 часа. Участието в обучението не те задължава да продължиш като доброволец, но ако искаш да си част от “Здраве(й)!”, е нужно да си преминал/а обучението.

Профил на доброволците:

 • възраст над 15 години;
 • готов/а си да отделиш по няколко часа месечно, за да работиш с деца и младежи от две социални институции в Пловдив по тези теми;
 • имаш желание да работиш в екип заедно с други доброволци – твои връстници;
 • имаш валиден зелен сертификат срещу разпространението на Ковид-19;
 • живееш в Пловдив или околността, за теб ще е по-лесно да се включиш.

Какво ще получиш?

– дневни разходи за всеки уъркшоп/творческо занятие, в което се включиш;
– сертификат за доброволчество;
– повишени знания по темите на проекта;
– развити умения за общуване, работа в екип, презентиране;
– нови приятелства и забавни моменти

Тази възможност се финансира в рамките на Европейски корпус за солидарност.

За да кандидатствате, попълнете апликационната форма за Кампания “Първи срещи” и

 1. “Здраве(й)!”

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 17 февруари 2022 г.

За контакт: projects@bbbsbg.org

 Източник: Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България”

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в доброволческата инициатива. За повече информация се обърнете към посочения организатор или изпращаща организация.