Обучителен семинар “Младежко участие в Европа: възможности за гражданска ангажираност”, 26 – 27 февруари 2022 г., София

Събитието ще разгледа темата за младежкото участие чрез информативни сесии, дискусии, уъркшопи, пространства за съвместна работа.

място на провеждане Място: Зала 1, ОКИ “Красно село”, София

период на провеждане  Период на провеждане: 26 – 27 февруари 2022 г.

Организатор: AEGEE-Sofia, Столична община, представителството на Европейската комисия. Студентски съвет – СУ, TimeHeroes, НМФ и представителството на Европейска младежка карта

Относно събитието:

Гражданско участие. Младежки активизъм. Доброволчество. Овластяване на младите. Социална ангажираност. Всички тези области на действие имат общ произход – младежко участие. Искате да разберете повече?

 По време на семинара участниците ще имат възможността да научат повече за това:

  • как да бъдат активни граждани;
  • как да се ангажират със социално-обществени каузи;
  • как да участват в демократичния живот на национално и европейско ниво;
  • и още!

Събитието цели чрез предоставяне на полезна и практична информация да насърчи младите хора да се възползват от пространствата, правата и възможностите за младежко овластяване, които притежават като европейски граждани.

За организаторите:

AEGEE-Sofia е доброволческа неправителствена организация, единственият български клон от мрежата на AEGEE (Европейски студентски форум). Целта на организацията е създаването на уникален културен и ценностен кръгозор сред младите хора, които трябва да бъдат пример за активни млади граждани, защитаващи човешките права и борещи се за утвърждаването на добрите младежки политики и практики.

За да участвате, попълнете регистрационната форма.

краен срок за кандидатстване Краен срок за регистрация: възможно най-скоро

За контакт: aegee.sofia@gmail.com

Източник: AEGEE-Sofia

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в събитието. За повече информация се обърнете към посочения организатор.