Стипендии за обучение на български граждани в Корея

Правителството на Република Корея предоставя 8 (осем) стипендии за пълен курс на обучение на български граждани в корейски университети в образователно-квалификационната степен „магистър” или „доктор“ (включваща езиков курс).

Стипендията важи за:  Република Корея

период на провеждане  Продължителност на стипендията: пълен курс на обучение на български граждани в корейски университети в образователно-квалификационната степен „магистър” или „доктор“ (включваща езиков курс)

Спонсор: Правителството на Република Корея

Изисквания към кандидатите:

  • В зависимост от стипендията, за която кандидатствате, е необходимо да имате диплома за завършен курс на обучение в ОКС бакалавър или магистър
  • добро здраве
  • българско гражданство
  • възраст до 40 години
  • висок успех
  • представяне на пакет от документи преведени и легализирани включително и диплома за завършено образование (университети в България издават Европейско дипломно приложение, което е на английски език и не изисква легализация с апостил). За всички останали документи проверете в прикачените документи.

  Всички детайли, срокове и нужна информация можете да намерите в прикачените документи тук.

За да кандидатствате, кандидатите трябва да изпратят по пощата или да занесат лично в посолството всички документи и формуляри (попълнени на английски език). Ако документите са пратени по пощата, трябва да бъдат получени в рамките на определения срок на следния адрес:
Посолство на Република Корея
София 1407, ул. „Сребърна“ 2В, МобиАрт Билдинг, ет. 4

Краен срок за кандидатстване: до 17:00ч. (българско време) на 10 март 2022г.

За контакт: korean-embassy@mofa.go.kr

 Източник: Посолство на Република Корея

YOUTHub не носи отговорност за подбора на стипендиати. За повече информация се обърнете към посочените контакти и/или спонсор.